Δικηγόρος οικογένειας Τοπαλούδη: “Δυστυχώς η αλήθεια δεν βγήκε από τα στόματα των κατηγορουμένων”

312

Σε δηλώσεις προχώρησε ο δικηγόρος οικογένειας Τοπαλούδη, με αφορμή τη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών που θα συνεχιστεί στις 12 Μαΐου.

«Όπως αποδείχθηκε από τις απολογίες των κατηγορουμένων, δεν έχουμε κανένα θεατή, αλλά δύο συμπρωταγωνιστές με θύμα την άτυχη Ελένη. Στο Εφετείο ο ένας κατηγορούσε τον άλλο, με τα ίδια επιχειρήματα. Έχουμε το θλιβερό θέαμα της αλληλοκατηγορίας τους που να φτάνει μέχρι και την αναίρεση όσων είπαν στις καταθέσεις τους», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Ευάγγελος Γκιούγκης.

Ο κ. Γκιούγκης αναφερόμενος στις καταθέσεις των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν καταδικασθεί σε ισόβια για την δολοφονία της φοιτήτριας το Νοέμβριο του 2018 και επιπλέον σε 15ετή κάθειρξη για το βιασμό της στη Ρόδο, είπε ότι «δυστυχώς η αλήθεια δεν βγήκε από τα στόματα τους».

«Οι άνθρωποι αυτοί εμφανίστηκαν ταυτόχρονα να λένε ψέματα στις απολογίες τους» πρόσθεσε.

Τα όσα περιέγραψε ο κ. Γκιούγκης για τον τρόπο που έχασε τη ζωή της η νεαρή φοιτήτρια, μετά από φριχτά βασανιστήρια, είναι συνταρακτικά. «Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αντίστασης της Ελένης για να μη τη βιάσουν. Αν δεν υπήρχε αυτός ο στόχος δεν θα υπήρχε ο λόγος να είχαμε αυτόν τον άγριο βασανισμό, τον μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα».

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της απέναντι στην ελληνική κοινωνία και θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ζητώντας να παραμείνει η ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

«Η οικογένεια έχει υποστεί τα μύρια όσα και συνεχίζει να υφίσταται γιατί αυτό το πράγμα θα τους συνοδεύει μέχρι το θάνατό τους», πρόσθεσε για τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη που συντάραξε το 2018 την ελληνική κοινωνία.