Διμερείς διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων με το Πακιστάν, τις οποίες πληροφορούμαστε από το… Ισλαμαμπάντ – Σιγή από το ελληνικό ΥΠΕΞ

185

Ερωτήματα γεννούν οι απανωτές – τέσσερεις τον αριθμό – διμερείς διαβουλεύσεις που η χώρα μας έχει με το Πακιστάν, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με τις πληροφορίες να δημοσιεύονται, συνοδευόμενες και από φωτογραφικό υλικό μέσα από το μέγαρο του ΥΠΕΞ στην Αθήνα, από το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εύλογα, αναρωτιέται ο λογαριασμός «Σταυροφόρος» στο X.com, ο οποίος καταπιάνεται με ζητήματα ασφαλείας, μεταναστευτικού και εξωτερικής πολιτικής, «Τι συζητούν οι ΝΔκράτες σε αυτές τις διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις -που έφτασαν στον 4ο γύρο- με το Πακιστάν & τις κρατάνε μυστικές; Δεν υπάρχουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τον στενό σύμμαχο της Τουρκίας, εκτός από τις απελάσεις Πακιστανών, τις οποίες ούτε τις αναφέρουν».

Ο λογαριασμός του πακιστανικού υπουργείου των Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του από 29ης Μαΐου 2024:

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης, πρέσβης Σαφκάτ Αλί Χαν, ηγήθηκε της πακιστανικής αντιπροσωπείας στον 4ο γύρο διμερών πολιτικών διαβουλεύσεων Πακιστάν-Ελλάδας στην Αθήνα σήμερα. Ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, Πρέσβης Ρούσσος Κούνδουρος ηγήθηκε της ελληνικής πλευράς.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και συζήτησαν τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις. Συμφώνησαν να συνεργαστούν σε όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στην Αθήνα, ο πρέσβης Σαφκάτ Αλί Χαν έγινε επίσης δεκτός από την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.