Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Καλείται να δώσει εξηγήσεις για όσα έγιναν στους τελικούς της Basket League

1269

Ως ύποπτος διάπραξης του αδικήματος της διακεκριμένης μορφής υποκίνησης βίας σε αθλητικούς χώρους καλείται να δώσει εξηγήσεις ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο πλαίσιο ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από σχετικές αναφορές της ΚΑΕ Ολυμπιακός και διαιτητών για την συμπεριφορά του ερευνώμενου, στη διάρκεια των τελικών της Basket League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Η κατάθεση του κ. Γιαννακόπουλου ορίστηκε να δοθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, η οποία έχει εντολή αμέσως μετά να διαβιβάσει την δικογραφία στην εισαγγελία, προκειμένου να μελετηθεί όλο το υλικό και να κριθεί η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

Πάντως ο ίδιος ο κληθείς ως ύποπτος, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε «λάθος» τις υβριστικές εκφράσεις που είχε χρησιμοποιήσει. «..Ο τρόπος μου δεν ήταν ο σωστός. Δεν έπρεπε να βρίσω ανθρώπους, διαιτητές, θεσμούς. Ήταν λάθος. Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει η δικαιοσύνη, υπάρχουν οι εκλογές, υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Και επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να αναγνωρίζω τα λάθη μου το κάνω και τώρα. Θέλω να απολογηθώ δημόσια, όπως δημόσια έκανα τις επιθέσεις και να ξαναπώ ότι έπρεπε να το έχω αντιμετωπίσει διαφορετικά. Για μια ακόμα φορά συγγνώμη…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δ. Γιαννακόπουλος.