Δημοσκόπηση Marc: Με προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -«Ναι» στο εμβόλιο, «όχι» σε πρόωρες εκλογές

Στη δημοσκόπηση της Marc, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού Alpha, οι πολίτες απαντούν μαζικά πως σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 70,1% δηλώνει θετικά διακείμενο αναφορικά με τον εμβολιασμο.
Δημοσκόπηση Marc για την πρόθεση εμβολιασμού

Την ίδια ώρα, οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά, σε ποσοστό 53% τον χειρισμό της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έναντι 46% που απαντούν αρνητικά.

Δημοσκόπηση Marc για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Παράλληλα, το 53,6% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας. Ένα 23,3% των ερωτηθέντων απαντά στο ίδιο ερώτημα πως τα ήταν περίπου τα ίδια και 15% αυτών πως είναι καλύτερα.

Η δημοσκόπηση της Marc έδωσε και την πρόθεση ψήφου στην οποία η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται σε ποσοστό 18,6%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 38,6% (μειωμένο κατά 0,6%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (αυξημένο κατά 0,5%).

Σε ό, τι αφορά στα κόμματα της ελάσσονος αντοπολίτευσης, η δημοσκόπηση εκτιμά το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, στο 6,5%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5%, την Ελληνική Λύση 3,8% και το ΜέΡΑ25 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,1% ενώ η αναποφάσιστοι κυμαίνονται σε ποσοστό 12,2%.