Δημοσκόπηση Prorata – ΠΑΣΟΚ: Ποιοι ψηφίζουν, ποιον;

141

Η συλλογή των δεδομένων έλαβε χώρα το διάστημα μεταξύ 30 Ιουνίου και 3 Ιουλίου σε δύο πληθυσμούς – στόχους και συνολικό δείγμα 1010 ατόμων (Ν = 810 για άτομα γενικού πληθυσμού άνω των 17 ετών και Ν = 200 για άτομα που δηλώνουν πως είναι βέβαιο ή αρκετά πιθανό να προσέλθουν στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής), έχοντας, ωστόσο, ολοκληρωθεί πριν από την ανακοίνωση δύο νέων υποψηφιοτήτων, αυτών της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Γιάννη Κανελλάκη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας για λογαριασμό του Newsbomb, στον γενικό πληθυσμό ο Χάρης Δούκας υπερέχει των υπολοίπων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος ως προς τις θετικές εντυπώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το 32% διατηρεί θετική άποψη για τον δήμαρχο Αθηναίων, το 28%, αντίστοιχα, για τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ ακολουθεί με 19% ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με 14% η Μιλένα Αποστολάκη και με 10% ο Μιχάλης Κατρίνης.

Η παραπάνω εικόνα, ωστόσο, μεταβάλλεται σημαντικά μεταξύ των εκλογέων που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Σε αυτό, το πιο ειδικό κοινό, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερτερεί, προηγούμενος με διακριτή διαφορά των υπόλοιπων υποψήφιων.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ όσων ψήφισαν πρόσφατα το κόμμα της αντιπολίτευσης, το 60% διατηρεί θετική άποψη προς το πρόσωπο του νυν προέδρου, το 48% προς τον Παύλο Γερουλάνο, το 47% προς τον Χάρη Δούκα, το 37% προς την Μιλένα Αποστολάκη, ενώ μόλις το 23% προς τον Μιχάλη Κατρίνη.

Πηγή: Eleftherostypos.GR