Διπλασιασμός της ζήτησης στις μάσκες, στη μισή τιμή η πώληση τους

«Φοράμε, όλοι μάσκα σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν γίνεται να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Η μάσκα πρέπει να γίνει πια μόνιμος συνοδός μας, όπως είναι τα κλειδιά μας, τα γυαλιά μας, το κινητό μας».

H ως άνω σημερινή επισήμανση του πρωθυπουργού υιοθετείται ήδη και εφαρμόζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών όπως προκύπτει και από το σημερινό ρεπορτάζ του parapolitika.gr σε κεντρικά φαρμακεία της Αθήνας. Η ζήτηση μασκών και αντισηπτικών έχει διπλασιαστεί, το κόστος έχει μειωθεί στο ήμισυ ενώ η αγορά τροφοδοτείται κανονικά καταφέρνοντας β να ανακάμψει πλήρως και να προετοιμαστεί για το επόμενο κύμα.

Συνεπώς, οι ελάχιστοι είναι εκείνοι που χαλάρωσαν δημιουργώντας όμως μέγιστα εμπόδια κατά την προσπάθεια επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι ο κόσμος κινείται πειθαρχημένα και προσεκτικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι τιμές στα προϊόντα προστασίας έχουν μειωθεί στο ήμισυ σε σχέση με την πρώτη περίοδο της καραντίνας. Εν προκειμένω, η Τατιάνα Μαρούλη, του ομώνυμου φαρμακείου στην πλατεία Κάνιγγος, «η λιανική κυμαίνεται στα 45 με 55 λεπτά, ενώ αντίστοιχα χαμηλές είναι και οι τιμές στα αντισηπτικά». Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια του lockdown, οι τιμές άγγιζαν ή ξεπερνούσαν το 1 ευρώ. Σε αντίθεση με την περίοδο της καραντίνας, υπάρχει πλέον πληρότητα στα υγειονομικά είδη, λόγω της επάρκειας πρώτων υλών. Αντίστοιχη άποψη καταθέτει και ο κα. Αρναουτάκης, του γνωστού φαρμακείου στην οδό Ιπποκρατους, οποίος υποστηρίζει, ότι «δεν συγκρίνεται ο Μάρτιος με το καλοκαίρι, πλέον δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ελλείψεων». Η μόνη ανατίμηση που παρατηρείται είναι στα γάντια, καθώς η τιμή τους έχει διπλασιαστεί. Στο τρίτο φαρμακείο, επί της οδού Εμμ. Μπενάκη, η ιδιοκτήτρια ανέδειξε επίσης και την αποτελεσματικότητα της αυστηροποίησης των ελέγχων.

Οι στιγμές είναι ιστορικές όσο και κρίσιμες. Ο καθένας έχει μερίδιο συμμετοχής αλλά και ευθύνης σε αυτές.