Δολοφονία Γραικού: Υπήρχαν φήμες ότι ήταν τραμπούκος ο κατηγορούμενος, λέει ο γιος του θύματος

Με τις καταθέσεις συγγενών του θύματος ξεκίνησε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 47χρονος έμπορος κρεάτων εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο γιος του θύματος κατέθεσε ότι «έμαθα για την εξαφάνιση του πατέρα μου από τη μητέρα μου. Παίρναμε τηλέφωνα σε συγγενείς και φίλους. Είδα τον κατηγορούμενο, την επόμενη μέρα, έξω από το σφαγείο. Μας έλεγε «να σας βοηθήσω. Είμαι δίπλα σας για ό,τι χρειάζεστε». Μας είπε ότι έγινε η συναλλαγή και ότι έφυγαν προς διαφορετική κατεύθυνση. Γνώριζα ότι ο πατέρας μου είχε να παίρνει χρήματα από τον κατηγορούμενο. Πήγε στον στάβλο του για ζητήσει τις προηγούμενες οφειλές».

Ακόμη ο μάρτυρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «εκ των υστέρων μάθαμε ότι είχε πολλούς απλήρωτους. Υπήρχε η φήμη ότι ήταν τραμπούκος και ότι τον φοβόντουσαν. Ήταν 120-130 κιλά και παλιά ήταν πυγμάχος. Ο πατέρας μου πήγε στον στάβλο επειδή θεωρούσε ότι εξαπατήθηκε. Δεν θα φοβόταν λόγω της σωματικής του διάπλασης (του κατηγορουμένου)».

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του κατηγορουμένου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης:

grekos_2
grekos_3
grekos_4