Δώσε τέλος στο φριζάρισμα του μαλλιού με αυτόν τον τρόπο

Μία λύση που δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο, πέρα από το να τη δοκιμάσεις.

Ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες που έχω να αντιμετωπίσω κάθε φθινόπωρο και χειμώνα είναι το φριζάρισμα των μαλλιών μου. Παρά το γεγονός, ότι τα περιποιούμαι σχολαστικά και προσπαθώ να μην τα ταλαιπωρώ με εργαλεία styling μιας και είναι σχεδόν ίδια από τη φύση τους, παρατηρώ ότι συχνά γίνονται “ατίθασα”.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να εμφανιστεί βέβαια και σε γυναίκες που έχουν σγουρά μαλλιά, με αποτέλεσμα να μοιάζουν περισσότερο μπερδεμένα και αχτένιστα, καταστρέφοντας έτσι το look τους.

Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο αν τα μαλλιά έχουν υποστεί βαφή ή ανταύγειες ή άλλες τεχνικές, όμως ο βασικός λόγος για τον οποίο τελικά όλα ανεξαιρέτως φριζάρουν είναι ένας: η αφυδάτωση της τρίχας. Αυτό σημαίνει πως τα μαλλιά χάνουν μέρος της εσωτερικής τους υγρασίας, καθώς και των φυσικών ελαίων τους, με αποτέλεσμα  τα μόρια του ατμού στο περιβάλλον να κολλούν πάνω στην τρίχα.

Σίγουρα η περιποίηση με ένα κατάλληλο προϊόν με ισχυρή δράση για βαθιά θρέψη μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση αυτή, σου προτείνω όμως να δοκιμάσεις και μια αλλαγή σε μια καθημερινή σου συνήθεια, που σίγουρα παίζει το δικό της ρόλο στο φριζάρισμα και είναι ένας από τους ενόχους κι ας μην το έχεις καταλάβει.

Τι εννοώ; Κατέληξα λοιπόν στο ότι το λούσιμο με ζεστό ή και καυτό συχνά νερό, είναι μια από τις βασικές αιτίες που όχι μόνο καταστρέφει τα μαλλιά, όπως ξέρουμε, αλλά προκαλεί και φριζάρισμα. Για το λόγο αυτό, όταν πλέον λούζω τα μαλλιά μου επιλέγω να χρησιμοποιώ χλιαρό νερό και να τα ξεπλένω στο τέλος με κρύο, ώστε τα λέπια της τρίχας να κλείνουν και τα μαλλιά να γίνονται πιο λαμπερά και να μην έχουν ίχνος φριζαρίσματος, ακόμα και την επόμενη ημέρα.