Δούκα και Μπουρδούμης ζητούν να παρέμβει ο Μητσοτάκης μετά τις καταγγελίες στο θέατρο

Τι ανήρτησαν οι γνωστοί ηθοποιοί.

 

Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα ήταν η πρώτη που μίλησε δημόσια, κατηγορώντας πασίγνωστο θεατράνθρωπο για σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία. Λίγες μέρες αργότερα, θέση πήρε και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, του οποίου η σύζυγος, Λένα Δροσάκη κατήγγειλε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών γνωστό κωμικό για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι δύο ηθοποιοί, Δούκα και Μπουρδούμης ζητούν με ανάρτησή τους στο Instagram από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση απέναντι σε όλα αυτά τα γεγονότα και να κάνει μία δήλωση, “υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα

“Οι αποκαλύψεις της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου, αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια το καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετράμε πλέον δύο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για κακοποιητικές πράξεις που τους έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν, με αποκορύφωμα κάποιες από αυτές που υπέστησαν όταν ήταν παιδιά, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον χρόνιο φόβο τους αλλά και το έλλειμμα του νομοθετικού πλαισίου, καθώς και της δικαιοσύνης, η οποία οφείλει σήμερα να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά.

Με όλο το σεβασμό στα αξιώματα και τα πρόσωπά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι και σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη

Ερώτηση κρίσεως: Γιατί επικοινωνήσατε, όπως εσείς ο ίδιος είπατε στη σελίδα σας στο FB, με τη @sofiabekatorou όταν βγήκε στην επιφάνεια το τραγικό συμβάν της, ενώ για τις τόσες τραγικές επίσης ιστορίες και καταγγελίες που ακούγονται από γυναίκες και άνδρες στον καλλιτεχνικό χώρο δεν έχετε κάνει μία σχετική δήλωση;

Με σεβασμό πάντα στο πρόσωπό σας και το αξίωμά σας”.