Δράμα: 43χρονος υπάλληλος σούπερ-μάρκετ ο άνδρας που συνελήφθη με το μεγαλύτερο υλικό παιδικής πορνογραφίας που έχει βρεθεί ποτέ

Η μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα αποκαλύφθηκε στη Δράμα, με έναν 43χρονο υπάλληλο σούπερ μάρκετ να συλλαμβάνεται ως ο κάτοχος της τεράστιας ποσότητας τέτοιου υλικού.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του 43χρονου εντοπίστηκαν 2,5 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχει βρεθεί στην κατοχή ενός ατόμου εντός των ελληνικών συνόρων.

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον άνδρα που διαμοίραζε το υλικό μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών, αξιοποιώντας στοιχεία από έρευνα των γαλλικών αρχών στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet), που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του περασμένου έτους.

Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Στα πλαίσια στοχευμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνέλαβαν τον 43χρονο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes.

Μέσα σε αυτούς, οι αστυνομικοί εντόπισαν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes, ο μεγαλύτερος όγκος που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα από τις ελληνικές αρχές στην κατοχή ενός ατόμου.

Ο 43χρονος φαίνεται μεθοδικά για τουλάχιστον 5 χρόνια να συγκέντρωνε και να διαμοίραζε στο παγκόσμιο «δωμάτιο συζήτησης» παιδοφίλων του  darkweb  χιλιάδες αρχεία με τέτοιου είδους πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛΑΣ τα προαναφερόμενο υλικό με κακοποιήσεις ανηλίκων φαίνεται να προέρχονται από «ζωντανές μεταδόσεις» έναντι αμοιβής τέτοιου είδους αποτρόπαιων πράξεων που φαίνεται να γίνονται σε χώρες κυρίως της Ασίας (θύματα παιδιά με δράστες πολλές φορές στενούς συγγενείς τους).

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα για το συγκεκριμένο, προαναφερόμενο τεράστιο «chat room» με παιδόφιλους που εντοπίσθηκε στο σκοτεινό διαδίκτυο συνεχίζεται.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και, αφού οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος.