Δριμεία επίθεση της Πελόζι στον πρόεδρο της Κίνας: Συμπεριφέρεται σαν νταής γεμάτος ανασφάλειες

Επίθεση στον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, χαρακτηρίζοντάς τον «φοβισμένο νταή».

«Έχει προβλήματα με την οικονομία του. Συμπεριφέρεται σαν νταής γεμάτος ανασφάλειες», δήλωσε, συγκεκριμένα, η Πελόζι, σε συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή «Today» του τηλεοπτικού δικτύου NBC, ενώ, αναφερόμενη στην Ταϊβάν, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ τόνισε πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κινέζικη κυβέρνηση να απομονώσει την Ταϊβάν», κάτι που επανέλαβε αρκετές φορές.

Τόνισε δε ότι «άξιζε τον κόπο» το ταξίδι της στη νησιωτική χώρα της ανατολικής Ασίας, το οποίο προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Κίνας και του Κομμουνιστικού Κόμματος που μονοπωλεί την πολιτική εξουσία. Η ίδια συμπλήρωσε ότι έλαβε «συντριπτική δικομματική υποστήριξη» για αυτή την ιστορική της επίσκεψη, ενώ αναρωτήθηκε φωναχτά για ποιο λόγο το ταξίδι της έχει λάβει τόσο μεγάλη προβολή, από τη στιγμή που αρκετούς μήνες νωρίτερα την Ταιβάν είχε επισκεφθεί ομάδα γερουσιαστών και δεν ακούστηκε «κιχ».