Δρομοκαΐτειο: Εντοπίστηκαν 16 κρούσματα κορωνοϊού

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε τμήμα με ηλικιωμένους.

 

Στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου στο οποίο νοσηλεύονται ηλικιωμένοι, ψυχικά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, εντοπίστηκαν 16 ασθενείς, θετικοί στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για μια εξέλιξη δραματική, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς οι ασθενείς θα παραμείνουν στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ελλείψει διαθέσιμων κλινών σε γενικό νοσοκομείο.

Αναφέρει μάλιστα ενδεικτικά ότι μια ασθενής με υψηλό πυρετό διακομίσθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομειο Νίκαιας, ωστόσο δεν εισήχθη λόγω έλλειψης χώρου. Την επόμενη ημέρα, δε, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η ασθενής διακομίστηκε με ταξί στο Δρομοκαΐτειο.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, ακολούθησε ιχνηλάτηση από την οποία βρέθηκαν στο γηροψυχιατρικό τμήμα 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στο κορωνοϊό.

«Επειδή δεν τους δέχονται για νοσηλεία τα γενικά νοσοκομεία λόγω πίεσης δόθηκε εντολή να νοσηλευθούν στο Δρομοκαΐτειο. Ένα χρόνιο τμήμα μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού και νοσηλεύει 8 περιστατικά. Οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με αρνητικούς ψυχικά ασθενείς. Μεγάλη η επικινδυνότητα διασποράς του ιού» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και προσθέτει πως «στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή, που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστούν οι ασθενείς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, δεν είναι διαθέσιμοι κάθε μέρα γιατροί παθολόγοι, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι».