Η BMW αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την επερχόμενη M3 Touring!

Τι θα λέγατε για ένα εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων και ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών σε ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων;

Κάτι το οποίο προς το παρόν ακούγεται ως ρητορική ερώτηση, όλα δείχνουν ότι σύντομα θα γίνει πραγματικότητα. Μερικές εβδομάδες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M3 Sedan, υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις για μία απαράμιλλη ποικιλία μοντέλων στην πολυτελή, μεσαία κατηγορία της BMW M. Μαζί με τη νέα BMW M4 Coupe, η νέα BMW M3 Sedan θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της το Σεπτέμβριο του 2020. Επίσης, δεν είναι μυστικό ότι τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει η νέα έκδοση της BMW M4 Cabrio. Ωστόσο, προσεκτικοί παρατηρητές σύντομα θα μπορούν να πάρουν μία γεύση από το πρωτότυπο του νέου μοντέλου υψηλών επιδόσεων. Στην πόλη Garching του Μονάχου, όπου εδρεύει η BMW M GmbH, πραγματοποιούνται οι εργασίες εξέλιξης προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ακόμα όνειρο: Για πρώτη φορά στην ιστορία της BMW M GmbH, η γκάμα μοντέλων της θα αποκτήσει μία BMW M3 Touring.

Επιδόσεις M σε συνδυασμό με αυξημένη ευρυχωρία και την ευφυή λειτουργικότητα ενός μοντέλου Touring – μέχρι πρότινος αποτελούσε αποκλειστικότητα της BMW M5. Τόσο στη δεύτερη γενιά της το 1992 όσο και στην τέταρτη το 2007, το υψηλών επιδόσεων business sedan συνοδευόταν από μία έκδοση Touring. Δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο η κοινότητα M όσο και οι υπεύθυνοι εξέλιξης της BMW M GmbH ενθουσιάστηκαν από την ιδέα μεταφοράς αυτής της αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας στην BMW M3. Πριν από 20 χρόνια ακριβώς, λανσαρίστηκε ένα αντίστοιχο πρωτότυπο βασισμένο στην τρίτη γενιά της BMW M3. Τότε, στόχος ήταν να αποδειχτεί ότι η υψηλή ευελιξία και η ομαλή ενσωμάτωση σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με ειδικά χαρακτηριστικά αμαξώματος μπορούσε να ενταχθεί στη διαδικασία παραγωγής της BMW M3, και επιτεύχθηκε. Στην τρίτη γενιά της BMW M3, αυτό δεν σταματά στη θεωρία και σε τεχνικές προϊοντικές δοκιμές.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 6-κύλινδρος M TwinPower turbo. 5 πόρτες και ένας εξαιρετικά ευπροσάρμοστος χώρος αποσκευών είναι ακριβώς αυτό που περίμεναν με ανυπομονησία οι οπαδοί αυτής της φιλοσοφίας. Ως η τέταρτη έκδοση του μοντέλου, η BMW M3 Touring ικανοποιεί τις προσδοκίες όσων επιθυμούν να απολαύσουν στο έπακρο αυτό το συνδυασμό αγωνιστικών επιδόσεων Μ με καθημερινή χρηστικότητα. Ποτέ μέχρι τώρα ένα πολυτελές, μεσαίο station wagon δεν προσέφερε τέτοια οδηγική απόλαυση και ακρίβεια. Αντίστοιχα, δεν είχε υπάρξει ποτέ πριν ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο με τόση λειτουργική χρηστικότητα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον κινητήρα και τις επιδόσεις είναι σε στάδιο εικασιών. Αλλά τα μεγάλα μετατρόχια, οι εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι το θρυλικό DNA των μοντέλων M θα δώσει ένα ηχηρό παρών παρά τη νέα δομή του αμαξώματος.

Η πρώτη BMW M3 Touring βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της σχεδόν διετούς διαδικασίας εξέλιξης για την παραγωγή. Όπως και στην περίπτωση των άλλων σπορ μοντέλων BMW M, το παρακάτω ισχύει και για την BMW M3 Touring: όποτε ένα πρωτότυπο παίρνει το πράσινο φως για δοκιμαστική οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, αυτό θεωρείται ένα αποφασιστικό βήμα πριν την κανονική παραγωγή, και σημαίνει ότι σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του και αλλού. Όπως και με τα υπόλοιπα μοντέλα BMW M, οι εντατικές δοκιμές και ρυθμίσεις της BMW M3 Touring θα πραγματοποιηθούν στην πίστα Nordschleife του Nürburgring, επειδή η πρώτη BMW M3 Touring είναι πρωτίστως μία BMW M3.