Η BMW διπλασιάζει τη δυναμικότητα παραγωγής για τις μπαταρίες στην Κίνα!

Το BMW Group εξακολουθεί να ‘οδηγεί’ την επέκταση της ηλεκτροκίνησης και προσαρμόζει τις δομές παραγωγής του στις αυξανόμενες απαιτήσεις για αμιγώς και μερικώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Στην Κίνα, η κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) έχει επεκτείνει το εργοστάσιο μπαταριών της στο Tiexi, το λεγόμενο «High-Voltage Battery Centre», με ένα ακόμα κέντρο μπαταριών που θα ξεκινήσει άμεσα την παραγωγή των νέων και ισχυρότερων μπαταριών της 5ης γενιάς της τεχνολογίας BMW eDrive που προορίζονται  για την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3*.

Το νέο Κέντρο Μπαταριών Υψηλής Τάσης (High-Voltage Battery Centre) εγκαινιάστηκε με επίσημη τελετή την οποία παρακολούθησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Κινεζικής κυβέρνησης  και της BBA. Εκπρόσωποι του BMW Group παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδικτυακά.

Ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την Παραγωγή, έκανε τις εξής δηλώσεις στην τελετή έναρξης: «Η Κίνα είναι μία χώρα υψηλής σημασίας για το BMW Group, τόσο ως αγορά όσο και ως τόπος παραγωγής και καινοτομίας. Οι επενδύσεις μας υπογραμμίζουν την ισχυρή μας δέσμευση στην Κίνα και την Shenyang μακροπρόθεσμα. Και οι επενδύσεις συνεχίζονται: Τα προγράμματα επέκτασης των εργοστασίων των Tiexi και Dadong προχωρούν κανονικά. Και εμείς προετοιμαζόμαστε για τη μελλοντική ανάπτυξη: Με αυτό το νέο Κέντρο Μπαταριών, υπερδιπλασιάζουμε τη δυναμικότητα της τοπικής παραγωγής μπαταριών στην Κίνα».

Ο Πρόεδρος της BBA, Dr. Johann Wieland πρόσθεσε: «Η επέκταση του Κέντρου Μπαταριών Υψηλής Τάσης αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της δέσμευσής μας για τη συνέχιση της επένδυσης στην Shenyang, στο Liaoning και στη βορειοανατολική Κίνα. Επίσης δείχνει την πρόθεσή μας να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης, καθώς λανσάρουμε την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3».

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά του BMW Group και πρωτοστατεί στην επέκταση της ηλεκτροκίνησης σε όλο τον κόσμο. Με πέντε ηλεκτροκίνητα μοντέλα αυτή τη στιγμή, το BMW Group προσφέρει στους Κινέζους αγοραστές τη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών στην πολυτελή κατηγορία. Ήδη, κυκλοφορούν συνολικά 75.000 ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW στους δρόμους της Κίνας σήμερα.

Η παραγωγή της νέας, αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX3 θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της BBA στην Dadong μέχρι τα τέλη Σετπεμβρίου. Το γειτονικό νέο κέντρο μπαταριών θα προμηθεύει τις μπαταρίες υψηλής τάσης. Η BMW X3 είναι το πρώτο μοντέλο που θα διατίθεται με πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel περιλαμβάνοντας ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt, με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, ή ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Πέμπτη γενιά μπαταριών υψηλής τάσης με πολύ υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και χρήση λιγότερων πρώτων υλών.

Η μπαταρία υψηλής τάσης για την 5η γενιά του συστήματος BMW eDrive δημιουργήθηκε εξ αρχής με πρωτοποριακή τεχνολογία κυψελών μπαταριών. Η ισχύς και το ενεργειακό περιεχόμενο των μπαταριών υψηλής τάσης μπορούν να προσαρμόζονται άνετα για χρήση σε διαφορετικές φιλοσοφίες και κατηγορίες οχημάτων.

Το BMW Group συγκεντρώνει στους κόλπους του πάνω από δέκα χρόνια πλούσιας εμπειρίας στην εξέλιξη κυψελών μπαταριών. Όλη η τεχνογνωσία αποτυπώνεται στις ακριβείς προδιαγραφές των κυψελών μπαταριών οι οποίες στη συνέχεια κατασκευάζονται από εξωτερικούς συνεργάτες. Οι συστηματικές προσπάθειες έρευνας και εξέλιξης όχι μόνο αυξάνουν τις επιδόσεις και την ενεργειακή πυκνότητα, αλλά μπορούν να βελτιώνουν συνεχώς και όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά των κυψελών των μπαταριών. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μία μπαταρία – και κυρίως την αντοχή και την ασφάλεια, οι μπαταρίες υψηλής τάσης της BMW αντιπροσωπεύουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Παράλληλα, η νεότερη γενιά μπαταριών έχει καταφέρει να μειώσει και την ποσότητα κοβαλτίου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη κατά δύο τρίτα επιπλέον. Συγκριτικά με τις κυψέλες μπαταριών προηγούμενων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του BMW Group, η ενεργειακή πυκνότητα των νέων μπαταριών έχει βελτιωθεί κατά 20% περίπου σε επίπεδο κυψέλης στην BMW iX3. Το BMW Group προμηθεύεται δικό του κοβάλτιο και λίθιο για πρώτη φορά και τροφοδοτεί με αυτές τις πρώτες ύλες τους κατασκευαστές κυψελών μπαταριών του.

Ως ηγέτης της βιωσιμότητας, το BMW Group έχει συνάψει επίσης συμβατική συμφωνία με κατασκευαστές κυψελών που χρησιμοποιούν μόνο πράσινη ενέργεια για την παραγωγή κυψελών μπαταριών 5ης γενιάς.

Στο μέλλον, οι μπαταρίες υψηλής τάσης πέμπτης γενιάς θα κατασκευάζονται επίσης στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing .

Το εκτεταμένο Κέντρο Μπαταριών Υψηλής Τάσης είναι η πρώτη τοποθεσία του δικτύου παραγωγής του BMW Group όπου θα κατασκευάζονται μπαταρίες υψηλής τάσης 5ης γενιάς. Την ίδια στιγμή το εξειδικευμένο Κέντρο Παραγωγής Συστημάτων E-Drive στο Dingolfing προετοιμάζεται με τη σειρά του για την 5η γενιά μπαταριών υψηλής τάσης. Αυτές θα εγκαθίστανται σε πρόσθετα μοντέλα, όπως η BMW iNEXT και η BMW i4, ξεκινώντας από την επόμενη χρονιά. Κατασκευάζοντας μπαταρίες υψηλής τάσης σε τοπικό επίπεδο, ανάλογα με τις ανάγκες, η εταιρεία μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις μεταφορές και να συμβάλλει με αυτό τον τρόπο στη βιωσιμότητα.

Κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA).

Η κοινοπραξία BBA Brilliance Automotive ιδρύθηκε το 2003 και έχει εξελιχθεί σε επιτυχημένο κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, περιλαμβάνοντας δραστηριότητες παραγωγής και πωλήσεων αυτοκινήτων BMW στην Κίνα, καθώς και τοπικά project εξέλιξης. Το 2019, τα εργοστάσια της BBA σε Tiexi και Dadong κατασκεύασαν πάνω από 530.000 οχήματα για την Κινεζική αγορά – αύξηση πάνω από 9% μέσα σε ένα χρόνο. Η μέγιστη δυναμικότητα των δύο εργοστασίων θα αυξηθεί στις 650.000 μονάδες το χρόνο το προσεχές διάστημα.