Η BMW λέει αντίο στην Formula e για να επικεντρωθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής

353
BMW Formula e

Μετά από επτά επιτυχημένα χρόνια, το BMW Group σταματά την εμπλοκή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E στο τέλος της προσεχούς σεζόν.

  • Αποχαιρετισμός: Η BMW Motorsport δεν θα εκπροσωπείται πλέον από εργοστασιακή ομάδα στο θεσμό της Formula E .
  • Πρωτοπόρος: Η BMW υποστήριξε το project Formula Eαπό την πρώτη  μέρα, και έχει σημειώσει επιτυχίες με την ομάδα BMW i Andretti Motorsport .
  • Ηλεκτροκίνηση, η νέα κανονικότητα: Οι δυνατότητες μεταφοράς τεχνολογιών, από το ‘τεχνολογικό εργαστήριο’ της Formula E στην εξέλιξη των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης της BMW , έχουν σχεδόν εξαντληθεί – τώρα, η προσοχή στρέφεται στην παραγωγή μεγάλης κλίμακας με την 5η γενιά των συστημάτων ηλεκτροκίνησης της μάρκας.

Μετά από επτά επιτυχημένα χρόνια, το BMW Group σταματά την εμπλοκή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E στο τέλος της προσεχούς σεζόν. Ως εταίρος από την πρώτη μέρα, η BMW έχει υποστηρίξει με συνέπεια το project Formula E και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο success story του θεσμού. Η BMW έχει σημειώσει νίκες και τερματισμούς στο βάθρο με την ομάδα BMW i Andretti Motorsport. Το BMW Group ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τη Formula E ως τεχνολογικό εργαστήριο για την παραγωγή.

Οι ίδιοι μηχανικοί οι οποίοι αναπτύσσουν τα συστήματα ηλεκτροκίνησης για τα μοντέλα παραγωγής είναι υπεύθυνοι και για τα συστήματα κίνησης των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Ενδεικτικά παραδείγματα της επιτυχημένης μεταφοράς τεχνολογιών από τη Formula E στην εξέλιξη των συστημάτων παραγωγής είναι νέα ευρήματα σχετικά με τη διαχείριση της ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση, η μεταφορά λογισμικού για ηλεκτρονικά ισχύος από τα αγωνιστικά στα αυτοκίνητα παραγωγής και μία βελτίωση στην πυκνότητα ισχύος των ηλεκτροκινητήρων.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, το BMW Group έχει εξαντλήσει τις ευκαιρίες για τη μεταφορά τέτοιου είδους τεχνολογιών στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Formula E.

Επιπλέον, η στρατηγική κατεύθυνση του BMW Group μετατοπίζεται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Στο μέλλον, μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης της γκάμας και στην παγκόσμια παραγωγή. Το BMW Group στοχεύει να έχει ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους μέχρι τα τέλη του 2021. Στόχος είναι η αύξηση αυτού του αριθμού στα επτά εκατομμύρια μέχρι το 2030, εκ των οποίων τα δύο τρίτα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Ξεκινώντας την καριέρα της ως εργοστασιακή ομάδα την 5η σεζόν, η BMW i Andretti Motorsport έχει σημειώσει μέχρι τώρα τέσσερις νίκες, τέσσερις pole positions και εννέα βάθρα στους 24 αγώνες της. Την προσεχή σεζόν, η ομάδα θα βάλει τα δυνατά της για όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες με την BMW iFE.21 και οδηγούς τους Maximilian Günther (GER) και Jake Dennis (GBR).