Η Bugatti ετοιμάζει ηλεκτρικό Hypercar μέσω Rimac?

Λίγο μετά τις φήμες ότι ο Όμιλος VW ετοιμάζεται να πουλήσει την Bugatti στον Κροάτη κατασκευαστή EV, Rimac, διαδίδονται νέοι ισχυρισμοί ότι ένα ηλεκτρικό υπερ-αυτοκίνητο μπορεί σύντομα να αποκαλυφθεί από τον Γάλλο κατασκευαστή.

Η αρχική είδηση Bugatti-Rimac από το Car Magazine, αναφέρθηκε σε μια έτοιμη έκδοση για παραγωγή του Concept Vision Le Mans με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης τον Οκτώβριο.

Μερικές μέρες αργότερα και το Supercar Blog ισχυρίζεται ότι έλαβε επιβεβαίωση ότι ένα τέτοιο όχημα ετοιμάζεται για λανσάρισμα.

Προς το παρόν, λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές σχετικά με αυτό το πιθανό hypercar για λίγα μόνο κομμάτια, αλλά αν είναι πράγματι ηλεκτρικό και εάν περάσει η πιθανή συμφωνία μεταξύ των εταιρειών VW, Bugatti και Rimac, θα ήταν λογικό να υποτεθεί ότι η Bugatti θα χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης από τη Rimac.

Η χρήση ενός ηλεκτρικού κινητήρα θα μπορούσε να κάνει τον ακραίο σχεδιασμό του Vision Le Mans βιώσιμο, καθώς δεν θα χρειαζόταν να τοποθετηθεί ένας παραδοσιακός κινητήρας και μετάδοση στο αεροδυναμικό αμάξωμα.

Σύμφωνα με το The Supercar Blog, το ηλεκτρικό Vision Le Mans «θα χρησιμεύσει ως υποθήκη τεχνολογίας για το μέλλον».

Η πιθανή σύνδεση μεταξύ της VW Group και της Rimac δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά δεν ούτε και έχει αμφισβητηθεί ρητά.  Πιστεύεται ότι η συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει το VW Group να παραχωρήσει τη Bugatti στη Rimac χωρίς ανταλλαγή χρημάτων.  Αντ ‘αυτού, η Porsche θα αυξήσει το σημερινό της μερίδιο 15,5% στη Rimac στο 49%.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες της Bugatti Vision Le Mans είναι από τον Max Lask.