Η Ελλάδα έχει πλέον αυτοκινητοβιομηχανία – Έρχεται επένδυση μαμούθ της Next e Go

Next e Go

Τις λεπτομέρειες της επένδυσης η οποία φιλοδοξεί να επαναφέρει την Ελλάδα στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοινώνουν σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση και η Next.e.GO.

 

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης, όπως άλλωστε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της Next.e.GO παρευρίσκονται ο Διευθύνων Σύμβουλος του ND Group Ali Vezvaei και ο επικεφαλής της Next.e.GO Mobile SE Ulrich Hermann.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τον υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία κ. Κώστα Φραγκογιάννη, η συμφωνία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες και οι κατασκευή του εργοστασίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η μονάδα παραγωγής της Next.e.GO θα δημιουργήσει συνολικά 6.000 νέες θέσεις εργασίας εκ των οποίων οι 1.000 θα είναι άμεσες και οι 5.000 άμεσες.

Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου θα είναι 30.000 μονάδες ετησίως με την προοπτική να φτάσει έως και τις 40.000 μονάδες, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οι εξαιρετικά προηγμένοι μέθοδοι παραγωγής θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του εργοστασίου της Next.e.GO στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα πρόκειται να πλαισιωθεί από ένα κέντρο έρευνας και εξέλιξης τεχνολογιών σχετικών με την ηλεκτροκίνηση και την αυτοκίνηση συνολικότερα.

Στη βιωσημότητα του project και τη συμβολή του στον μετασχηματισμό της αστικής κινητικότητας στάθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ND Group Ali Vezvaei και ο επικεφαλής της Next.e.GO Mobile SE Ulrich Hermann, προαναγγέλοντας τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος και μιας ψηφιακής πλατφόρμας που θα κληθεί να υποστηρίξει τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.