Η Ferrari Breadvan επιστρέφει ως πλήρως ηλεκτρική (Pics)

Η 250 GT Drogo αναβιώνει, υιοθετεί μοντέρνες γραμμές και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά μόνο μερικές μάρκες όπως η Ferrari παρόλο που υφίστανται πίεση, δεδομένης της σιωπηλής φύσης των ηλεκτρικών κινητήρων, επιμένουν στο βρυχηθμό των supercars.

Ο Antonio Bruno, σχεδιαστής αυτοκινήτων / βιομηχανικών, έχει δημοσιεύσει κάποιες αποδόσεις στο Instagram που μας δείχνουν μια σύγχρονη έκδοση του ιστορικού Ferrari 250 GT Drogo, γνωστή και ως Ferrari Breadvan.

Ferrari Breadvan: Ένας σχεδιαστής φαντάστηκε την μοντέρνα εκδοχή του GT

Η Ferrari 250 GT SWD Breadvan ήταν ένα μοναδικό αντίτυπο της 250 GT SWD σε αμάξωμα Shooting Brake που συμμετείχε στις 24 ώρες του Le Mans και σε άλλους αγώνες τουρισμού.

Πρόκειται για ένα κουπέ Gran Turismo, κατασκευασμένο για αγώνες από το Sports Cars Bodywork του Piero Drogo, χρησιμοποιώντας το πλαίσιο ενός πιο κοντού μεταξονίου της 250 GT.  Η υιοθέτηση του ονόματος Breadvan (bread van) οφείλεται στο πίσω μέρος που μοιάζει με αυτό ενός μικρού van

Το μπροστινό μέρος αυτού του ψηφιακού σχεδίου μας θυμίζει την SF90 Stradale και το SP38 που βασίζεται στο 488 GTB.  Η κάτω περιοχή, οι πλευρές και το πίσω μέρος, από την άλλη πλευρά, κυριαρχούνται από μεγάλα αεροδυναμικά στοιχεία.  Σημειώστε ότι οι πλευρικές επιφάνειες έχουν σχεδιαστεί για να διαχειρίζονται καλύτερα τη ροή του αέρα και θυμίζουν κάπως εκείνες που ανέπτυξε η Lamborghini για τα μοντέλα της.

Ηλεκτρική έννοια της Ferrari Breadvan

Όσο για το πίσω μέρος, αυτή η μοντέρνα Ferrari Breadvan προσφέρει μια μάλλον μινιμαλιστική προσέγγιση.  Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε να είναι πλήρως ηλεκτρικό καθώς είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες (ένας για κάθε τροχό) και δεν διαφέρει πολύ από αυτό που συμβαίνει σήμερα στον πραγματικό κόσμο.

Πράγματι, η Ferrari είναι σε μια στιγμή που πιέζεται να στραφεί προς την ηλεκτροκίνηση.  Αυτό αποδεικνύεται από την τελευταίο SF90 Stradale εξοπλισμένη με 4-λίτρο twin-turbo V8 σε συνδυασμό με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες ή η LaFerrari με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας HYKERS.

Επιπλέον, η μελλοντική Purosangue SUV, που έχει προγραμματιστεί για το 2022, θα κυκλοφορήσει επίσης σε υβριδική έκδοση.  Η διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία θα φέρει σίγουρα μια πλήρως ηλεκτρική Ferrari στην αγορά, αλλά για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μερικά ακόμη μερικά χρόνια.