Η Ford εντυπωσιάζει στο Goodwood

Η Ford παρουσιάζει σε ένα παγκόσμιο, εικονικό κοινό στο Goodwood Speed Week (16-18 Οκτωβρίου) τις δυνατότητες των νέων πρωτοτύπων της, καθώς και εκείνες των οχημάτων παραγωγής υψηλών επιδόσεων. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Mustang Mach E 1400 και το νέο Puma ST.

Με προβλεπόμενη μέγιστη ισχύ που υπερβαίνει τους 1.400 ίππους, η μοναδική Mustang Mach-E 1400 αποτελεί την ενσάρκωση των πιο ακραίων επιδόσεων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το extreme πρωτότυπο της Ford θα επιδείξει τις ικανότητές του για πρώτη φορά στο Goodwood Motor Circuit, που βρίσκεται κοντά στο Chichester της Μ. Βρετανίας, στα χέρια του Vaughn Gittin Jr., ιδρυτή της RTR Vehicles και πρωταθλητή σε αγώνες drift.

Από την άλλη το νέο Puma ST με τον κινητήρα 1.5L EcoBoost έχει ισχύ 200 ίππων προσφέροντας επιτάχυνση 0 100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Το πλαίσιο με το σαφή προσανατολισμό στις επιδόσεις χρησιμοποιεί έναν ημιάκαμπτο άξονα με 50% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία από το βασικό Puma, ένα ταχύτερο κατά 25% σύστημα διεύθυνσης και φρένα με δίσκους με μεγαλύτερη κατά 17% διάμετρο.

Ένα ακόμα μοντέλο που δείχνει τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης είναι το STARD Ford Fiesta ERX. Είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό rallycross όχημα που βασίζεται στο Fiesta ST, το οποίο εξελίχθηκε από τους ειδικούς σε αγώνες ράλι της STARD ώστε να πληροί τους κανονισμούς Projekt ERX του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA.

Τέλος, το Ford GT επιστρέφει στο Goodwood για να προσφέρει νέες συγκινήσεις στους λάτρεις της ταχύτητας. Διαθέτει ελαφρύ πλαίσιο από carbon και αλουμίνιο, εξωτερικά πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα, ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και ένα κινητήρα V6 EcoBoost twin-turbo που αποδίδει 655 ίππους και ροπή 750 Nm. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 347 χλμ/ώρα.