Η ηλεκτρική BMW iX3 στην μαγική Βουδαπέστη (Pics)

Η BMW iX3, η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group, συνδυάζοντας την άνεση, ευελιξία και ευρυχωρία της δημοφιλούς BMW X3, με σπορ επιδόσεις και αθόρυβη, ηλεκτροκίνηση μηδενικών ρύπων, αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Πρόσφατα, η BMW iX3 αποτέλεσε το θέμα μιας αποκλειστικής φωτογράφησης στο κτιριακό συγκρότημα ‘Eiffel Art Studios’ της Κρατικής Οπερας της Ουγγαρίας. Πρόκειται για ένα βιομηχανικό μνημείο του περασμένου αιώνα, με σιδερένιες αψίδες που παραπέμπουν στον Πύργο του Eiffel, εξ ου και το όνομά του. Βρίσκεται στην παραδοσιακή, βιομηχανική περιοχή της Βουδαπέστης και πρόκειται για διατηρητέο μνημείο.

Οι άνθρωποι του BMW Group Ουγγαρίας έκριναν ότι ένα τέτοιο υποβλητικό σκηνικό ήταν ιδανικό για να αναδείξει την πρωτοποριακή αισθητική του νέου μοντέλου της βαυαρικής φίρμας που προτίθεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η BMW iX3 είναι το πρώτο πολυτελές μοντέλο της μάρκας που θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, plug-in υβριδική τεχνολογία και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Ενσαρκώνει άριστα τη στρατηγική φιλοσοφία ‘Δύναμη της Επιλογής’ που επιτρέπει στην εταιρεία να απαντά στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών της σε όλο τον κόσμο και μεγιστοποιεί τις προσπάθειές της για μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2.

Η ενεργειακή απόδοση του ηλεκτροκινητήρα της BMW iX3 είναι κατά 30% υψηλότερη συγκριτικά με των σύγχρονων ηλεκτρικών μοντέλων του BMW Group. Το σύστημα κίνησης αποδίδει μέγιστη ισχύ 210 kW/286 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm που, αντίθετα με άλλους ηλεκτροκινητήρες, διατηρείται στις υψηλές στροφές. Με μία φόρτιση της μπαταρίας συνολικής χωρητικότητας 80 kWh, παρέχει αυτονομία έως 460 km στον κύκλο WLTP και μέχρι 520 km σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.

Η BMW iX3, προσφέρει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό (μέση κατανάλωση καυσίμου: 0 l/100 km, συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας: 17,5 – 17,8 kWh / 100 km (NEDC) και 18,5 – 19,5 kWh/100 km (WLTP), συνδυασμένες εκπομπές ρύπων: 0 g/km) και αναμένεται στην Ελληνική αγορά στις αρχές του 2021 στην τιμή των 64.200 ευρώ.

Το Eiffel Art Studios είναι ένας πολυσυλλεκτικός χώρος της Κρατικής Όπερας της Ουγγαρίας. Εκτός του ότι λειτουργεί ως κέντρο logistics της όπερας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες για πρόβες και ενοικίασης κουστουμιών, ένα εστιατόριο, κέντρο επισκεπτών, στούντιο ηχογράφησης και ένα αμφιθέατρο 400 θέσεων. Χτίστηκε πάνω στα ερείπια του παλιού Northern Railway Maintenance & Engineering Workshop, ενώ πρόθεση του σχεδιαστή ήταν να διατηρήσει τη βιομηχανική ατμόσφαιρα του εργαστηρίου σιδηροδρόμων παρά την αλλαγή χρήσης. Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε την ανακαίνιση αποφάσισε να διατηρήσει την ατσάλινη δομή οροφής η οποία αποτέλεσε το κύριο αρχιτεκτονικό στοιχείο, χαρίζοντας στο Eiffel Art Studios μία σύγχρονη εμφάνιση και αίσθηση, προσαρμοσμένη στο πνεύμα του 21ου αιώνα.