Η Lexus κατοχύρωσε το όνομα του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου!

Ένα νέο παγκόσμιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα φαίνεται πως ετοιμάζει η Lexus η οποία προχώρησε στην κατοχύρωση του ονόματός του.

Την ονομασία RZ 450e κατοχύρωσε η Lexus, η οποία σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού κατέθεσε τις απαραίτητες αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, αλλά και την Αυστραλία.

Για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχουν πληροφορίες, ωστόσο η φημολογία υποστηρίζει πως θα πρόκειται για ένα νέο crossover / SUV μοντέλο, το οποίο φυσικά θα εξοπλίζεται από ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, κάτι που δείχνει το γράμμα «e» στην κατοχυρωμένη ονομασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν η Toyota, είχε γνωστοποιήσει πως μέρος του πλάνου της ήταν να εισαγάγει έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο διάστημα από το 2019 έως το 2025, συμπεριλαμβάνοντας βεβαίως και το premium παρακλάδι της, την Lexus. Μάλιστα το πρώτο από αυτά πρόκειται για το Lexus UX 300e.

Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιο από τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, ωστόσο εξωτερικά ίσως αυτό να μοιάζει σε κάποιο από τα έξι ηλεκτρικά πρωτότυπα που παρουσίασε η Toyota στα τέλη του περασμένου έτους και μπορείτε να δείτε στη γκαλερί των εικόνων.