Η Ναταλία Δραγούμη συναντήθηκε με Κικίλια και Ράπτη για την καμπάνια της γραμμής στήριξης 10306

394

Συνάντηση με την ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη είχαν χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων Ζωή Ράπτη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευχαρίστησε θερμά την κα Ναταλία Δραγούμη για την αφιλοκερδή συμμετοχή της στο διαφημιστικό βίντεο του υπουργείου Υγείας για την τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 καθώς και την κοινωνική ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη που επέδειξε.

Υπ__Υγειας_Δραγουμη_1

Η τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 επανήλθε σε πλήρη εικοσιτετράωρη λειτουργία από τις 28 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί ως ένας δωρεάν δίαυλος επικοινωνίας που ενημερώνει, ανώνυμα και εμπιστευτικά τους πολίτες που αναζητούν ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη περιλαμβανομένων και των ψυχικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Η Γραμμή 10306 στελεχώνεται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ενώ μέχρι σήμερα κάλεσαν περισσότεροι από 100.000 συμπολίτες μας. Την αρχική περίοδο κυριαρχούσε στα αιτήματα ο φόβος ενώ σήμερα επικρατεί το άγχος για το αύριο σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο.

Υπ__Υγειας_Δραγουμη_3

Σημειώνεται τέλος ότι η Γραμμή 10306 συστήθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Α’ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και του Υπουργείου Υγείας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ».