Η τεμπελόπιτα του Άκη

Τεμπελόπιτα

Συστατικά

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αβγά
  • 500 γρ. φέτα
  • 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50 γρ. σουσάμι
  • βούτυρο, για το άλειμμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το βούτυρο για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  • Κατόπιν, προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα όσο χοντροκομμένη ή ψιλοκομμένη θέλουμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη μαρίζ.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι διαμέτρου 27 εκ. και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά.
  • Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ ή στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Σερβίρουμε την τυρόπιτα κόβοντας σε κομμάτια της αρεσκείας μας είτε ζεστή είτε κρύα.

Tip

Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί της πάει πολύ!!!