Η Volkswagen επενδύει στην Αστυπάλαια

Αστυπάλαια

Έπειτα από μήνες μελετών και προεργασίας, ο Όμιλος Volkswagen επέλεξε την Αστυπάλαια για να επενδύσει το συνολικό ποσό 30 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης και την ενεργειακή αυτάρκεια του νησιού.

Ό Όμιλος Volkswagen επέλεξε την «πεταλούδα του Αιγαίου», όπως ονομάζεται η Αστυπάλαια λόγω του γεωγραφικού σχήματός της, για να επενδύσει το ποσό των 30.000.000 ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Την επένδυση θα ανακοινώσει θα ανακοινώσει επίσημα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω τηλεδιάσκεψής που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου. Συμμετέχων σε αυτή θα είναι και ο κ. Herbert Diess, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του γερμανικού Ομίλου και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του τμήματος επιβατικών οχημάτων της Volkswagen.

Η συμμετοχή του κ. Diess στη διαδικασία ανακοίνωσης του επιχειρηματικού σχεδίου επιβεβαιώνει τη σημασία που έχει για τον Όμιλο η συγκεκριμένη επένδυση, η οποία είναι απόρροια του προγράμματος που έχει εκπονήσει και ονομάζεται «Green & Sustainable Island».

Η εφαρμογή του έχει ξεκινήσει ήδη από το Βόρνεο και αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου στόχου που έχει θέσει η γερμανική εταιρεία να έχει μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα το 2050.

Όπως έγινε γνωστό, η επένδυση στην Αστυπάλαια θα αφορά στη δημιουργία εγκαταστάσεων για την ανάπτυξη τεχνολογιών σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση, όπως και για την παραγωγή μπαταριών για οχήματα αυτής της τεχνολογίας.

Σε ό,τι αφορά στον τόπο καθαυτό, προβλέπεται η μετατροπή του σε «πράσινο νησί» με την εγκατάσταση δικτύου παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που θα εξασφαλίσουν την αυτάρκεια του σε ηλεκτρική ενέργεια.

Επίσης, προβλέπεται ότι ο Όμιλος Volkswagen θα συμβάλλει στο να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα στην Αστυπάλαια οχήματα δημόσιων συγκοινωνιών με σύγχρονα ηλεκτροκίνητα. Επιπλέον, ο Όμιλος πρόκειται να δώσει περισσότερα κίνητρα στους μόνιμους κατοίκους για την αντικατάσταση των ιδιωτικών επιβατικών συμβατικής τεχνολογίας με ηλεκτροκίνητα. Θυμίζουμε ότι στις αρχές της χρονιάς υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν τη Volkswagen να εξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσης στη Θάσο, κάτι που δεν έγινε εκεί τελικώς.