Η ζωή σε ένα μεσαιωνικό κάστρο δεν είναι παραμυθένια

Δείτε τι αντιμετωπίζει καθημερινά.

 

Το να ζει κανείς σε ένα μεσαιωνικό κάστρο μπορεί να μοιάζει με παραμύθι, αλλά για μια γυναίκα είναι κάτι πολύ μακριά από αυτό.

Όπως αναφέρει η βρετανική The Sun, η Γιούλια, η οποία γεννήθηκε στη Ρωσία, ζούσε στο δικό της κάστρο στη Γερμανία για δύο χρόνια, προτού μετακομίσει στην Ισπανία όπου κατοικεί τώρα.

Το κάστρο χτίστηκε το 1482, οπότε μπορείτε να υποθέσετε ότι δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση και πολλά αντικείμενα από τον εξοπλισμό του ήταν ήδη φθαρμένα.

Και έτσι ήταν, καθώς η Γιούλια, η οποία τώρα εργάζεται στον τομέα της πληροφορικής και της φωτογραφίας, είπε ότι αναγκάστηκε να μαγειρέψει το φαγητό της πάνω από τη φωτιά και δεν μπορούσε να τραβήξει καζανάκι. Τρομερό πρόβλημα αντιμετώπισε επίσης με την έλλειψη θέρμανσης σε όλη την ιδιοκτησία.

Η Γιούλια και ο σύζυγός της προσφέρθηκαν να εργαστούν στο κάστρο με αντάλλαγμα τη δυνατότητα να ζήσουν εκεί. Φυσικά, οι ιδιοκτήτες του κάστρου συμφώνησαν, καθώς δεν ήταν κατάλληλο για να ζήσουν εκείνη την εποχή και χρειαζόταν πολλή δουλειά.

Σύμφωνα με τη Γιούλια, ορισμένα τμήματα του κάστρου υπήρχαν ακόμη από τον Μεσαίωνα, και δεν υπήρχε τρεχούμενο νερό, κουζίνα και ηλεκτρισμός.

Με αυτά ασχολήθηκε πρώτα το ζευγάρι, προσθέτοντας έναν φούρνο και έναν νεροχύτη, ώστε να μπορούν να πλένουν και να προετοιμάζουν το φαγητό τους, αν και ο φούρνος λειτούργησε σπάνια. Αυτό σήμαινε ότι το μαγείρεμα και η προετοιμασία του φαγητού γινόταν σε ανοιχτή φωτιά, με την οποία επίσης ζεσταινόταν το σπίτι τους.

Στα δύο χρόνια εκείνη και ο σύζυγός της, αντί να «εκσυγχρονίσουν» το ακίνητο εξολοκλήρου, διόρθωσαν μικρότερα πράγματα όπως «παράθυρα, πόρτες και εγκατέστησαν μια τηλεφωνική γραμμή».

Αυτό σήμαινε ότι η κατάσταση διαβίωσης του ζευγαριού παρέμεινε «πραγματικά μεσαιωνική» και αναγκάστηκαν να ζήσουν με τα απολύτως απαραίτητα.

Η Γιούλια είπε στο Bored Panda ότι δημιούργησε τα δικά της έπιπλα, τα οποία παραμένουν εκεί ακόμα παρά τη μετακόμισή της με τον σύζυγό της.

Έφτιαξε ένα ντουλάπι κουζίνας καθώς και τεράστιο κρεβάτι από ξύλο, το οποίο είπε ότι ζυγίζει 400 κιλά.

Η νεαρή κοπέλα είπε ότι οι άνθρωποι υποθέτουν πάντα ότι πρέπει να είσαι πλούσιος για να ζήσεις σε ένα κάστρο, αλλά, αντίθετα, η Γιούλια επιμένει ότι αναγκάζεσαι να ζήσεις με έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής.

Χωρίς θέρμανση, οι χειμώνες έγιναν πολύ κρύοι, είπε, και η μόνη πηγή ζεστασιάς ήταν ένας μεγάλος φούρνος όπου η Γιούλια και οι έξι γάτες της περνούσαν τον χρόνο τους.

Η θερμοκρασία στο σπίτι θα μπορούσε να φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου, και το καλοκαίρι έως και 40 βαθμούς.

Η Γιούλια είπε ότι παρ’ όλο που κατάγεται από τη Ρωσία, το να συνηθίσει αυτές τις θερμοκρασίες στο σαλόνι ήταν δύσκολο και αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που ζούσε σε ένα μεσαιωνικό κάστρο.

Άλλες προκλήσεις ήταν το να κάνεις ντους και να καθαρίζει με κρύο νερό -ακόμη και το χειμώνα, καθώς και το γεγονός ότι το κάστρο βρίσκεται ανάμεσα στο πυκνό δάσος σήμαινε ότι είχαν πάντα επισκέψεις από άγρια ζώα.

Ευτυχώς, το κάστρο είχε τουαλέτα, ωστόσο δεν μπορούσε να τραβήξει το καζανάκι όπως σε οποιαδήποτε κανονική τουαλέτα. Αντ’ αυτού, η Γιούλια χρησιμοποιούσε σε έναν κουβά με νερό για να το ξεπλύνει χειροκίνητα.

Ενώ υπήρχαν πολλά πράγματα λάθος στο να ζεις σε ένα κάστρο, φαίνεται ότι υπήρχαν και πολλά πράγματα που αγαπούσε.

Προσπαθώντας να αποφασίσει για το αγαπημένο της χαρακτηριστικό, είπε: «Ήταν ολόκληρο το πακέτο. Από τον δρόμο που φτάνεις, ως το κάθε δωμάτιο που είχε την ιδιαίτερη γοητεία και τα χαρακτηριστικά του. Το ηλιοβασίλεμα και η ανατολή του ηλίου. Το γεγονός ότι πραγματικά ζούσαμε σε ένα κάστρο…».

Όσο σκληρό κι αν ήταν, η Γιούλια είπε ότι σίγουρα δεν παίρνει πλέον ως δεδομένα απλά πράγματα όπως το πόσιμο νερό, η θερμότητα και η ηλεκτρική ενέργεια.

Δείτε εδώ.