Εφιαλτικό… hangover: Υπάλληλος στην Ιαπωνία μέθυσε κι έχασε USB με προσωπικά δεδομένα 460.000 ανθρώπων

Υπολογιστής τηλεργασία ηλεκτρονική ψηφοφορία

«Θάλασσα» τα έκανε ένας υπάλληλος στην Ιαπωνία, αφού μετά από ξεφάντωμα σε εστιατόριο και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχασε ένα στικάκι usb το οποίο περιείχε τα στοιχεία των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης!

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης όταν ο άνδρας μετά τη δουλειά του βγήκε για ποτό στην πόλη Αμαγκασάκι, ενώ είχε μαζί του την τσάντα του όπου είχε τοποθετήσει το περιβόητο στικάκι.

Πέρασε αρκετές ώρες πίνοντας σε τοπικό εστιατόριο κι έπειτα λιποθύμησε στη μέση του δρόμου, ανέφεραν τοπικά μέσα.

Όταν τελικά συνήλθε, συνειδητοποίησε ότι έλειπαν τόσο η τσάντα του όσο και το περιβόητο στικάκι.

Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK αναφέρει ότι ο άνδρας, που λέγεται ότι είναι περίπου 40 χρονών, εργάζεται για μια εταιρεία πουπαρέχει παροχές σε νοικοκυριά που απαλλάσσονται από φόρους.

Οι αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι το USB περιλάμβανε τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης και τις διευθύνσεις όλων των κατοίκων της πόλης αλλά και πιο ευαίσθητες πληροφορίες, όπως φορολογικά στοιχεία, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες για οικογένειες που λαμβάνουν κοινωνική ασφάλιση.

Ευτυχώς για τον άνδρα, οι αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι τα δεδομένα που περιέχονται στη μονάδα δίσκου είναι κρυπτογραφημένα και κλειδωμένα με κωδικό πρόσβασης. Πρόσθεσαν ότι δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη ότι κάποιος έχει προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες μέχρι στιγμής.

Όμως το ντροπιαστικό περιστατικό ανάγκασε τον δήμαρχο της πόλης αλλά και άλλους αξιωματούχους να απολογηθούν στους κατοίκους.

«Λυπούμαστε βαθύτατα που βλάψαμε βαθιά την εμπιστοσύνη του κοινού στη διοίκηση της πόλης», δήλωσε αξιωματούχος της πόλης του Αμαγασάκι σε συνέντευξη Τύπου.