Έγκλημα στη Νίκαια: «Τσακωθήκαμε και τη σκότωσα», τα πρώτα λόγια του 50χρονου

151

Μουδιασμένο το πανελλήνιο από τη στυγερή δολοφονία στη Νίκαια, με τον 50χρονο συζυγοκτόνο να στραγγαλίζει την 54χρονη γυναίκα του και στη συνέχεια να καλεί την αστυνομία και να ομολογεί την αποτρόπαια ενέργειά του. Η βίαιη συμπεριφορά του άνδρα, πατέρα ανήλικου κοριτσιού, είχε ξεκινήσει – σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων- εδώ και χρόνια, ενώ ο δράστης είχε νοσηλευτεί για ένα διάστημα στο Δαφνί και έκανε κατάχρηση αλκοόλ.

Τα λόγια του μετά τη φρικιαστική ενέργεια βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Τσακωθήκαμε όπως συνήθως και τη σκότωσα» ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το Star, στους αστυνομικούς που τον ρώτησαν: «γιατί το έκανες;».

Οταν μπήκαν στο σπίτι του δράματος οι αστυνομικοί, ο δράστης τους περίμενε για να τον συλλάβουν. Καθόταν στον καναπέ, ακριβώς δίπλα στο πτώμα της γυναίκας του.

Λίγο μετα τη σύλληψή του, έπαθε κρίση επιληψίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ωστόσο, πριν απο λίγες ώρες οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Πειραιά, όπου θα περάσει όλο το βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί θα οδηγηθεί στα δικαστήρια Πειραιά.

Οι φρικιαστικές μαρτυρίες 

«Μέθαγε, την χτύπαγε, μετά καλούσε ασθενοφόρο, μετά την ξαναχτύπαγε». Με τα λόγια αυτά, στα οποία αποτυπώνεται η φρίκη της βίας, κάτοικοι της Νίκαιας περιγράφουν την αρρωστημένη σχέση ανάμεσα στον 50χρονομε την 54χρονη.

Γείτονες περιγράφουν, ειδικότερα, συστηματική κακοποίηση του θύματος από τον δράστη ο οποίος είχε συλληφθεί το 2017 και 2019 για ενδοικογενειακή βία.

Ωστόσο, η 54χρονη δήλωνε ότι δεν επιθυμούσε ποινική δίωξη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αστυνομικοί τον έπαιρναν ακόμα και για προστατευτική φύλαξη στο Τμήμα αφού τον έβρισκαν στο δρόμο σε κατάθεση μέθης χωρίς να μπορεί να δώσει στοιχεία ταυτοποίησης.

Η ανήλικη δεν ήταν παρούσα στο τραγικό περιστατικό καθώς τη φιλοξενούσε η γιαγιά της στη Σαλαμίνα, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες είχε βιώσει άλλα επεισόδια βίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 05:20 τα ξημερώματα της Κυριακής ο δράστης κάλεσε την Αστυνομία λέγοντας: «Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου».

Κατά την προσαγωγή του ο 50χρονος έπαθε επιληπτική κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν.