Ειδική δράση της ΕΛ.ΑΣ. σε Ομόνοια και Μεταξουργείο – Ελέχθησαν 658 άτομα και έγιναν 32 συλλήψεις αλλοδαπών

98

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών επιχειρησιακή δράση, μεσημβρινές ώρες της 2 Ιουλίου 2024 στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και του Μεταξουργείου.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις των ανωτέρω υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας, της Διεύθυνσης Τροχαίας, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στις ανωτέρω περιοχές και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών, στη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, καθώς και στην πρόληψη πάσης φύσεως εγκληματικότητας.

Ελέχθησαν -658- άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν -177- αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα, από τους οποίους συνελήφθησαν -32-, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης,  συνελήφθησαν επιπλέον δύο αλλοδαποί –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, καθώς και ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν -28- τροχονομικές παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, στέρηση άδειας οδήγησης, μη συμμόρφωση σε σήμα τροχονόμου και άλλα.

Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.