«Είδος πολυτελείας» και το σουβλάκι: Ξεπέρασε τα 5 ευρώ σε Κολωνάκι και σε τουριστικές περιοχές

348

«Xρυσό» όπως φαίνεται θα αρχίσουμε να βλέπουμε το σουβλάκι αφού σύμφωνα με έρευνα της Pricefox για τις τιμές του τον Ιούνιο μέχρι και 4 ευρώ το ένα έφτασε να κοστίζει το παραδοσιακό μας έδεσμα σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την έρευνα, η μέση τιμή στην χώρα για ένα τυλιχτό ανέβηκε από 2,5 ευρώ το 2021, σε 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022 με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν και τα 4 ευρώ.

Το πιο ακριβό και το πιο φτηνό της Αττικής.

Μάλλον “καίει” το τυλιχτό σουβλάκι στην Αττική με την μέση τιμή να έχει εδραιωθεί πλέον στα 3,5 ευρώ το ένα.

Το πιο ακριβό έφτασε στα 5,9 ευρώ στη γειτονιά του Κολωνακίου. Σε Ομόνοια, Ίλιον και Αχαρνές οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις χαμηλότερες τιμές οι οποίες προς το παρόν στις περιοχές αυτές κινούνται στο 1,9 ευρώ κατά μέσο όρο.

Στα Μελίσσια η μέση τιμή να κυμαίνεται στα 3,71 ευρώ το τυλιχτό. Ακολουθούν με μικρή διαφορά Βριλήσσια. Την 5άδα της ακρίβειας στο τυλιχτό κλείνουν Γλυφάδα, Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία με μέσες τιμές στο τυλιχτό άνω των 3,70 ευρώ.

Ωστόσο, στο Κερατσίνι θα βρει κανείς τις πιο χαμηλές μέσες τιμές σε τυλιχτό, στα 2 ευρώ με τις γειτονιές σε Παλαιό Φάληρο, Γκάζι, Σταθμό Λαρίσης και Ομόνοιας να διατηρούν μέσες τιμές κάτω των 2,8 ευρώ το τυλιχτό.

Τιμές σε όλη την Ελλάδα

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι μέσες τιμές στα τυλιχτά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο και Κρήτη.

Το τυλιχτό με κοτόπουλο κινείται σε τιμές από 1,85 ευρώ έως 5,80 ευρώ, το τυλιχτό με χοιρινό από 1,85 ευρώ έως 5,90 ευρώ, το τυλιχτό με μπιφτέκι από 1,9 ευρώ έως 5,7 ευρώ και το τυλιχτό με ντόνερ από 2,9 ευρώ έως 4,5 ευρώ το ένα.

Παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές με την τιμή για ένα τυλιχτό να έχει ξεπεράσει και την εξωφρενική τιμή των 5 ευρώ το ένα.