Είναι το ψήσιμο με κάρβουνο ή άλλες πηγές θερμότητας καρκινογόνο;

Οι περισσότεροι Αμερικανοί αναφέρουν ότι ψήνουν στη σχάρα τουλάχιστον μία φορά το μήνα, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρά τη δημοτικότητά του, πιθανότατα έχουμε ακούσει τη φήμη ότι το ψήσιμο στη σχάρα είναι κακό για την υγεία μας. Δυστυχώς, υπάρχει κάποια αλήθεια στη συγκεκριμένη φήμη.

Το ψήσιμο στη σχάρα με κάρβουνο σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια. Υπάρχουν τρόποι για να μειώσουμε τον κίνδυνο και να κάνουμε το γεύμα μας ασφαλές, υγιεινό και νόστιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr