Εκλογές 2023 – ΝΔ: Μετά τις «Δήμητρες» του Βαρουφάκη τα τοπικά νομίσματα του Τσακαλώτου

Την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η πρόταση των «53» μέλος των οποίων είναι και ο Ευκλείδης  Τσακαλώτος που όπως αποκαλύφθηκε στις 12 Μαρτίου με κείμενό τους πρότειναν την εισαγωγή τοπικών, παράλληλων νομισμάτων ως  «συμβολή» στη διαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η πρόταση, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των «53+»  «Commonality» και στην Αυγή, απορρίφθηκε από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν περιελήφθη στο «κυβερνητικό πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Μπορεί για την ελληνική κοινωνία οι μνήμες από τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ.Τσίπρα το 2015 να φαντάζουν εφιάλτης, για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς. Μετά τις «Δήμητρες» του εν δυνάμει κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρουφάκη, η συνιστώσα «των 53» του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του, όπως ο επί 4 χρόνια υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος, προτείνει τοπικά νομίσματα!»

Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ: «Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο ευρώ. Κι επειδή δεν έμαθαν τίποτα από το παρελθόν, ετοιμάζονται να παίξουν ξανά τη χώρα στα ζάρια. Οι πολίτες δεν θέλουν να ξαναζήσουν τυχοδιωκτισμούς και περιπέτειες. Θέλουν σταθερότητα, ανάπτυξη, προκοπή. Και δεν θέλουν να πληρώσουν ξανά τις ιδεολογικές εμμονές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».