Εκλογές 2023 – Σκέρτσος σε Γεροβασίλη και Ξενογιαννακοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν πήρε το μήνυμα της κάλπης

Τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος λέγοντας πως η Κουμουνδούρου «δεν πήρε το μήνυμα της κάλπης της περασμένης Κυρικακής» αναφερόμενος στην μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Η δήλωση του Άκη Σκέρτσου:

«Αν κρίνουμε από τις σημερινές δηλώσεις στα ΜΜΕ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κ. Γεροβασίλη και η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που επιμένουν να περιγράφουν μια κατεστραμμένη οικονομία χωρίς να κοστολογούν το δικό τους οικονομικό πρόγραμμα, εύλογα συμπεραίνουμε ότι δυστυχώς ΔΕΝ πήραν το μήνυμα της κάλπης της περασμένης Κυριακής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του».

Γεροβασίλη: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική, οδυνηρό σοκ η ήττα

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ΣΚΑΪ νωρίτερα σήμερα δήλωσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία».

«Ενώ πιστεύαμε ακράδαντα στην υπεράσπιση της απλής αναλογικής και της ανόθευτης ψήφου. Πιστεύαμε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, έχοντας και οι ίδιες δηλώσει και παλαιότερα την άποψη υπέρ της απλής αναλογικής και της δυνατότητας συγκυβερνήσεως στη χώρα, ότι θα ακολουθούσαν. Αυτό, με άρνηση όλων των κομμάτων, φαινόταν μία πρόταση στο κενό και δημιουργούσε μία ανασφάλεια στην κοινωνία. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος και αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γεροβασίλη,μίλησε επίσης για τη νέα εκλογική επιτροπή του κόμματος, τονίζοντας ότι «προτάσσονται άλλα πρόσωπα, πρόσωπα και από το think tank, με πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια αλλά και φρεσκάδα, για να εκπέμψουμε το μήνυμά μας με έναν τρόπο άμεσο αλλά και με πλήρη ειλικρίνεια, χωρίς να εκπέμπουμε ανασφάλεια, αστάθεια. Η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις».

Για το πρόγραμμα του κόμματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να πούμε στην κοινωνία ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας . Αυτό το πρόγραμμά μας δεν καταφέραμε να το περάσουμε σαφώς. Εμφανίσαμε έλλειμμα συντεταγμένης πορείας, σαφούς προγραμματικού λόγου και πολλές αστοχίες στον τρόπο εκφοράς του».

«Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας για να αποδείξουμε και να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδυναμία, είναι παντοδυναμία. Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ, η κα Γεροβασίλη απάντησε: «Φοβόμαστε την επέλαση της ΝΔ την επόμενη μέρα στην κοινωνία. Και δεν θα κάνουμε ανόητο πόλεμο εντός της αντιπολίτευσης».

Ξενογιαννακοπούλου: Θα δώσουμε αγώνα κατά της ακρίβειας και της αντιδημοκρατικής εκτροπής

Νωρίτερα από την μεριά της, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε σε δηλώσεις της πως  «Ο αγώνας συνεχίζεται, και θα τον δώσουμε συλλογικά και συντεταγμένα με τις ιδέες και τις προγραμματικές μας θέσεις. Τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, οι διευρυμένες ανισότητες, η κρίση της ακρίβειας, η δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η αγωνία των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, το δραματικό πρόβλημα των κόκκινων δανείων και η αντιδημοκρατική εκτροπή των παράνομων παρακολουθήσεων παραμένουν και επιδεινώνονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη».