Εκτέλεσαν τον ακτιβιστή Μομίκα από το Ιράκ που έκαιγε το Κοράνι στη Σουηδία – Οι χώρες που χρυσοπλήρωναν για το κεφάλι του

428

Ο Σαλουάν Μομίκα, ένας Ιρακινός πρόσφυγας στη Σουηδία που έγινε παγκοσμίως γνωστός μετά από πολλές καύσεις του Κορανίου, πυροβολήθηκε και είναι νεκρός.

Το περιστατικό το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου συνέβη λίγες στιγμές πριν εκδοθεί η ετυμηγορία για την υπόθεση που καθόριζε εάν ο ακτιβισμός του και οι πυρπολήσεις του Κορανίου αποτελούσαν υποκίνηση φυλετικού μίσους.

ΔΕΗ Fiber

Στη συνέχεια, το Επαρχιακό Δικαστήριο της Στοκχόλμης ανέβαλε την ετυμηγορία «αφού επιβεβαιώθηκε ότι ένας από τους κατηγορούμενους πέθανε».

Η σουηδική αστυνομία φέρεται να έλαβε αναφορές για πυροβολισμούς σε διαμέρισμα στην περιοχή Χόφσγε στο Ζεντερτάλγιε στις 23:00.

Υπήρχε μια ζωντανή μετάδοση στον λογαριασμό TikTok του Μομίκα λίγο πριν τα γυρίσματα.

Μέρη της σειράς των γεγονότων μπορεί να μεταδόθηκαν ζωντανά αλλά η αστυνομία ούτε το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν, δήλωσε ο εισαγγελέας Ράσμους Έμαν, ο οποίος ηγείται της προκαταρκτικής έρευνας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την υπόθεση ως δολοφονία και είπε ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας, υπεύθυνη για την αντικατασκοπεία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εμπλέκεται καθώς ενδέχεται να υπάρχει εξτρεμιστικό θρησκευτικό κίνητρο.

Η πόλη al-Kufa στο Ιράκ πρόσφερε ένα έπαθλο 2 εκατομμυρίων δολαρίων (1,2 εκατομμύρια ευρώ) και ένα χρυσό Κοράνι 2 κιλών σε όποιον τον σκότωνε.

Την έκδοσή του ζήτησε και η κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Στη Σουηδία, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής αυξήθηκε καθώς οι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι ορκίστηκαν εκδίκηση.

Πηγή: bankingnews.gr