Εκτεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Πιτσιόρλα

Σε θέση αμυνομένου επιχειρεί η κυβέρνηση να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, αφού αξιοποιεί το θέμα της παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα, που της προσέφερε στο πιάτο ο πρώην διοικητής (επί ΣΥΡΙΖΑ) της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, με όσα είπε στη Εξεταστική Επιτροπή, αλλά και ο ίδιος ο (παρακολουθούμενος) πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Το σύνθημα της κυβερνητικής αντεπίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καθώς η κυβέρνηση βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία όχι μόνο αντιπερισπασμού κατά του βασικού της αντιπάλου, αλλά και περαιτέρω συσκότισης της κύριας υπόθεσης Ανδρουλάκη – Κουκάκη, δημιουργώντας την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι «όλοι τα ίδια είναι» και πως όλοι κάνουν παρακολουθήσεις.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε χθες ότι «για άλλα πήγαινε η Εξεταστική και άλλα βγαίνουν στην επιφάνεια, καθώς αναδεικνύεται η υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα» και επεσήμανε: «Αποδεικνύεται ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Πιτσιόρλας δεν είχε ιδέα ότι παρακολουθείτο. Υπήρχε συνεχής ενημέρωση του διοικητή της ΕΥΠ προς τον κύριο Τσίπρα. Αναμένουμε να δούμε κι άλλες πτυχές της υπόθεσης».

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως «δεν θέλω να το πιστέψω, και δεν το πιστεύω, ότι υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή μου. Θα περιμένω τις επίσημες τοποθετήσεις. Πέρα από το ότι είναι παράλογο, το θεωρώ και αδιανόητο. Θα περιμένω». Ακολούθως τόνισε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε: «Για πρώτη φορά μετά από 15 μέρες, που λέγονταν άλλα, έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση. Απευθείας και μόνο σε εμένα, ενώ λεγόταν ότι “το βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση να παρακολουθούνται ο Σαγιάς και ο Πιτσιόρλας. Τον έναν τον κάναμε γραμματέα της κυβέρνησης, τον άλλον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, και συνεχίσαμε την παρακολούθηση”. Δεν έχει καμιά λογική αυτό», είπε ο κ. Πιτσιόρλας.

«Επί 15 μέρες λέγονταν ψέματα»

Και πρόσθεσε πως «επί 15 μέρες λέγονταν ψέματα, είχαν κατατεθεί και σε αρμόδιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Χθες έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση. Υπήρξε και μια δικαιολογία: ότι εγώ, ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, διαπραγματευόμουν την πώληση νησιών, εκτάσεων κ.λπ., και ότι ήμουν διαχειριστής εταιρίας συριακών συμφερόντων στην αρχή, αραβικών μετά. Στο ΤΑΙΠΕΔ πήγα τον Μάρτιο του 2015. Μετά τις εκλογές και αφότου έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για δύο υποθέσεις, Οξυά – Ζάκυνθος, οι οποίες είχαν λήξει ένα δυο χρόνια πριν. Δηλαδή, η Οξυά πουλήθηκε το ’13, άλλη κυβέρνηση, η Ζάκυνθος το ’14, άλλη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, «για τέτοιου είδους αγοραπωλησίες απαιτείται άδεια ή από το Αμυνας ή από το ΥΠΕΞ, μετά από εισήγηση της ΕΥΠ».

Πηγή: newsbreak.gr