Έκθεση Βρετανού αναλυτή: Ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία μπορεί να καταρρεύσει λόγω μεγάλων απωλειών

348

Οι δυνάμεις της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να καταρρεύσουν λόγω των τεράστιων απωλειών που έχουν υποστεί, υποστηρίζει εμπιστευτική έκθεση στη Βρετανία που συνέταξε «κορυφαίος αναλυτής», σύμφωνα με την εφημερίδα The Mirror.

Οι απώλειες του στρατού της Ρωσίας είναι τεράστιες και το ηθικό των στρατιωτών πεσμένο, ωστόσο ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί, σύμφωνα με την ίδια πάντα ανάλυση, που βρίσκεται στα χέρια αξιωματούχων της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, ότι είναι «αναγκαίο τίμημα που αξίζει να καταβληθεί» για τη νίκη στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έως και 30.350 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, όταν ο Πούτιν συγκέντρωσε πάνω από 100.000 άνδρες στα σύνορα. Η Ρωσία, όμως, έχει χάσει και αρκετές χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα μεταξύ των οποίων 1.349 τανκς, τεθωρακισμένα και κινητά πυροβόλα, 207 πολεμικά αεροσκάφη, 174 ελικόπτερα, και 13 πλοία. στο διάστημα που διαρκεί ο πόλεμος.

Σύμφωνα, επίσης, με τη βρετανική εφημερίδα η νέα έκθεση σημειώνει ότι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου έχουν προσπαθήσει, αλλά απέτυχαν να πείσουν τον Πούτιν πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μία «καταστροφή» καθώς ο Ρώσος πρόεδρος είναι πεπεισμένος ότι μπορεί ακόμη να πετύχει μια μερική νίκη στο Ντονμπάς, που θα έδινε στη Μόσχα έναν μοχλό πίεσης έναντι του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, ενώ η ήττα θα είχε πιθανώς ως αποτέλεσμα την αποπομπή του Πούτιν από την εξουσία.

Πηγή: iefimerida.gr