ΕΛ.ΑΣ. για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών οικογενείας στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της «όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Η Ελληνική Αστυνομία με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14/2 ανακοίνωση για την υπόθεση είχε εκδώσει και η οικογένειά μέσω των συνηγόρων της, στην οποία έκανε λόγο για κακοπροαίρετα δημοσιεύματα και αναπαραγωγή ανακριβειών.

Ειδικότερα για τους θανάτους των τριών παιδιών τους σημείωναν ότι:

Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Σημειώνουν δε ότι οι ίδιοι από κοινού υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν λάθη και παραλείψεις από τα οποία επήλθε ο θάνατός της. Σημειώνουν, επίσης, ότι ο τοξικολόγος δεν διαπίστωσε «παρουσία φαρμάκου ή δηλητηρίου εκ των ανηκόντων στις ερευνηθείσες ομάδες, καθώς και οινοπνεύματος»,

Ο θάνατος της μικρής Ίριδας το 2021 σε ηλικία 6 μηνών οφείλεται αποκλειστικά σε σπανιότατα παθολογικά αίτια («αγενεσία φλεβόκομβου») και ομοίως από τις Τοξικολογικές Εξετάσεις δεν ανευρέθη καμία ύποπτη ουσία.

Η αιτία του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας ως γνωστόν ερευνάται. Η οικογένεια διαψεύδει τις πληροφορίες ότι ο απινιδωτής ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα για πρώτη και τελευταία φορά το μοιραίο βράδυ πριν καταλήξει η μικρή (υπονοώντας προφανώς ότι κατέγραψε αρρυθμίες) και ότι η βλάβη στην καρδιά ήταν τέτοια που οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση.