Τετάρτη 19.02.2020

Ο Σάκης Ιωαννίδης σάρωσε στα Βόρεια κι άλλαξε την προεκλογική οδό

|Της Ελένης Κριτσιδήμα|

Χθες στο Μαρούσι, συνέβη το πρωτόγνωρο για τις κομματικές εκδηλώσεις και χρίζει ιδιαίτερης μνείας, καθώς αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη γενιά των νέων, την κοινωνία αλλά και την Ελλάδα.

Ο Σάκης Ιωαννίδης, με την ιδιότητα του πολιτευτή της ΝΔ στον βόρειο τομέα, πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική ομιλία του στο κλειστό γήπεδο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ και… ήταν όλοι εκεί!  Βουλευτές, αυτοδιοικητικά στελέχη, πρόσωπα με τη δική τους ιστορία στη γαλάζια παράταξη… μα τις εντυπώσεις έκλεψε η νεολαία.  Άνθρωποι κοντά στα τριάντα, φοιτητές και μαθητές έδωσαν δυνατό παρών. Φαινόμενο ασυνήθιστο, σε μια εποχή που οι νέοι απαξιώνουν την πολιτική και δηλώνουν επιφυλακτικοί με τους πολιτικούς.

Η ώρα έναρξης ήταν επτά το απόγευμα και ήδη από τις 18:30 ο κόσμος είχε κατακλείσει το στάδιο και τον προαύλιο χώρο. Τα πηγαδάκια που σχηματίζονταν, τα γέλια και οι συζητήσεις έδιναν έναν εορταστικό τόνο. Και πράγματι, η χθεσινή εκδήλωση ήταν περισσότερο μια μεγάλη εορτή, παρά μια κομματική εκδήλωση σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει.  Ο Ιωαννίδης κατάφερε αυτό που για πολλούς αποτελεί το ακατόρθωτο. Συσπείρωσε τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, στην κρισιμότερη περίοδο ενόψει τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων. Συγκέντρωσε 2.000 ανθρώπους στην πρώτη του επίσημη ομιλία (μάλιστα, με την παρουσίαση ψηφοδελτίου του Κ. Μπακογιάννη σε εξέλιξη). Απέδειξε πως η πορεία και προσωπικότητα είναι τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να εμπνεύσουν κι έστειλε το μήνυμα πως η ελπίδα μήτε χαρίστηκε, μήτε χάθηκε… χωρίς καν να το πει.

Άλλωστε, όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν πως ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δεν μιλάει πολύ. Δεν αναλώνεται.  Αποφεύγει τα πολλά λόγια και τις διθυραμβικές ομιλίες. Άνθρωπος της ελεύθερης αγοράς γαρ, και κομματικό στέλεχος που έβαλε «πλάτη» και αγωνίστηκε από κάθε μετερίζι σε δύσκολες περιόδους, ο Ιωαννίδης ξέρει να εργάζεται, να σχεδιάζει, να υλοποιεί και στο τέλος να κερδίζει. Αδιαμφισβήτητο πειστήριο των παραπάνω και η χθεσινή εκδήλωση. Διήρκησε παραπάνω από δύο ώρες κι όμως το γήπεδο δεν άδειασε. Αντιθέτως, όσο περνούσε η ώρα, γέμιζε. Η ομιλία του, σύντομη και ουσιώδης, δεν κούρασε.  Απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα όλων και ξεσήκωσε. Ναι, ξεσήκωσε το πλήθος, σε μια εποχή που έχει κουραστεί να ακούει τα ίδια και τα ίδια. Φαινόταν στα βλέμματα των παρευρισκόμενων, στην ένταση της φωνής τους όταν φώναζαν συνθήματα για τη Νέα Δημοκρατία. Και ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό να παρακολουθείς ιδρυτικά μέλη της γαλάζιας νεολαίας να ενώνονται και να γίνονται ένα με το νέο αίμα της, αυτό που αύριο θα κληθεί να αναλάβει δράση.

Εχθές όμως στο γήπεδο Αμαρουσίου δεν βρέθηκαν μόνο κομματικοποιημένοι. Ήταν και άνθρωποι που αποφεύγουν τις «βεγγέρες», που δεν τους αρέσουν οι κομματικές ταμπέλες. Ωστόσο, αποφάσισαν να τιμήσουν τον Ιωαννίδη με την παρουσία τους.  Τους άκουγες να λένε πως πρόκειται για έναν διαφορετικό υποψήφιο από τους άλλους.  Αυτούς τους ανθρώπους τους ξεχώριζες από τα λεγόμενά τους. «Είναι αφτιασίδωτος πολιτικός» είπε κάποιος χαρακτηριστικά. Μιλούσαν για τη ντομπροσύνη που τον διακατέχει (και γράφω τη λέξη, όπως την άκουσα).

Το αξιοσημείωτο είναι όμως πως τα ίδια λόγια άκουγες να τα λένε ο Κώστας Καραμανλής (βουλευτής Σερρών), ο Κων/νος Κόλλιας ( πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου) και ο Γιώργος Στασινός (πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου), οι οποίοι προλόγισαν την εκδήλωση.

«Όλοι μαζί ενωμένοι να κερδίσουμε τη μάχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ξανακάνουμε την πατρίδα μας μεγάλη και τους πολίτες της υπερήφανους» ανέφερε στην επιστολή του ένας άλλος, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έλειπε εξαιτίας υποχρεώσεων,  αλλά έστειλε ηχηρό μήνυμα πως στηρίζει τον Ιωαννίδη. Τα όσα μπορεί κάποιος να φανταστεί πως τους ενώνουν πολλά. Το σημαντικότερο όμως είναι η φιλία που θεμελιώθηκε επάνω στην πιο κρίσιμη περίοδο της νεότερης ελληνικής ιστορίας, το καλοκαίρι του 2015.

 «Όλοι μαζί ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία… Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε» ήταν το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη.

Αυτό το «όλοι μαζί» που δικαίως επιζητούμε πήρε σάρκα κι οστά, χθες, χάρη στον Ιωαννίδη. Τον άνθρωπο που επί των ημερών του η ΟΝΝΕΔ έζησε μεγάλες μέρες και γιγαντώθηκε στην κοινωνία των νέων, όπως τόνισε στη δική του επιστολή ο Γ. Κουμουτσάκος.

Όταν  ανέβηκε στο βήμα ο Κώστας Καραμανλής και στο άκουσμα του χαιρετισμού του «Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες, Οννεδίτες και Οννεδίτισσες»  ξέσπασε ομόφωνος χείμαρρος «Ζήτω η Νέα Δημοκρατία! ΟΝΝΕΔ – ΟΝΝΕΔ πρωτοπορία». Και ο Ιωαννίδης είναι πρωτοπόρος, αυτόφωτος και με δική του άποψη. Ο Ιωαννίδης είναι κεφάλαιο της Νέας Δημοκρατίας. Τεκμήριο τα λόγια του Καραμανλή «Με τόσο κόσμο δίπλα σου, σήμερα, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».

Εν κατακλείδι, χθες στο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ, η Νέα Δημοκρατία γύρισε σελίδα και ο Ιωαννίδης ανέβασε – απότομα- ψηλά τον πήχη των επιτυχημένων προεκλογικών εκδηλώσεων. Πλέον, οι αίθουσες δεν θα πρέπει μόνο να γεμίζουν αλλά να πλημμυρίζουν με κόσμο κάθε ηλικίας. Τώρα πια, οι πολιτευτές δεν θα ικανοποιούνται με το να μετρούν κεφάλια κατά την έναρξη, αλλά με την καταμέτρηση όσων έμειναν μέχρι τέλους. Χθες, ο Ιωαννίδης έγινε ο ίδιος το παράδειγμα προς μίμηση, του πολιτικού που η κοινωνία επιθυμεί. Του πολιτικού που τολμά, παίρνει το ρίσκο και το μετατρέπει σε νίκη. Του πολίτη που αποφασίζει να διεκδικήσει την ψήφο μας, ανοιχτά και δημόσια. Του υποψήφιου βουλευτή, που βγαίνει έξω από τα τετριμμένα και δεν αρκείται στο κοινό που περιορίζονται σε 5-10 τραπέζια. Του εν δυνάμει εκπροσώπου μας στο Κοινοβούλιο, που αφουγκράζεται τις ανησυχίες των συνομήλικών του, οραματίζεται για τους νεότερούς του και σέβεται το μόχθο των μεγαλύτερών του.

«Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Ας κάνουμε την επανάσταση του κανονικού. Η στάση μου θα είναι πάντα ξεκάθαρη και στο ναι και στο όχι. Ναι σε ότι υπηρετεί το συμφέρον της πατρίδας και των πολλών, όχι σε ότι είναι εναντίον τους. Σας ζητώ να είμαι η νέα σας επιλογή. Επιλογή αρχών και αξιών, επιλογή συνειδητή για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Για το κοινό μας όραμα για τη νέα Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα που με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία και τη Νέα Δημοκρατία στη κυβέρνηση, θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και θα τους εγγυάται ασφάλεια και σιγουριά. Για να αλλάξουμε τις ζωές μας πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Δεν δέχομαι την άποψη ότι το επίπεδο ζωής μας δεν μπορεί να βελτιωθεί και στο μόνο που έχουμε να ελπίζουμε είναι τα κρατικά επιδόματα και οι ελεημοσύνες. Δεν είναι κοινωνική πολιτική τα επιδόματα, αλλά οι δουλειές. Ο Πρωθυπουργός στην συζήτηση για το δημογραφικό είπε ότι το μέλλον της χώρας είναι οι μετανάστες.  Το μέλλον είναι οι νέοι που ζουν εδώ και αυτοί που πρέπει να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα μας. Οι νέοι ταξιδεύουν, βλέπουν, κρίνουν, αξιολογούν.Και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει. Αποδεικνύουν ότι δεν πρέπει κανείς να φοβάται. Αρκεί μια σπίθα μέσα στο σκοτάδι για να φέρει περισσότερο φως παντού. Θέλουμε μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα με Έλληνες που πιστεύουν στον εαυτό τους, στις δυνατότητες τους, που πιστεύουν στο θαύμα.» είπε ο Ιωαννίδης, απευθυνόμενος σε όλους. Η σπίθα άναψε, χθες. Η πορεία για την αλλαγή χαράχθηκε. Πρόκειται για την αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα, που θα αποβάλλει κάθε παλαιοκομματικό, ξεπερασμένο στοιχείο και θα μας εντάξει στην τροχιά του εκσυγχρονισμού.

Ο «Σάκης της ΟΝΝΕΔ» πλέον είναι ο  «Ιωαννίδης, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο βόρειο τομέα». Ο τριανταπεντάρης, που αποφεύγει να «χαϊδεύει αυτιά» προς άγρα ψήφων και επιδιώκει να προβληματίζει εποικοδομητικά, που πορεύεται με ταπεινότητα, χωρίς έπαρση αλλά μ΄ έναν ατίθασο ενθουσιασμό, ο οποίος τον οδηγεί να τα σαρώσει όλα, με αποτέλεσμα όλοι σήμερα να μιλούν για το φαινόμενο «Ιωαννίδης».

mc ioannidis2

mc ioannidis5

mc ioannidis7

 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νυν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Βαγγέλης Μειμαράκης, ο βουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός.

Τον Σάκη Ιωαννίδη προλόγισε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα, ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές του κόμματος Θεόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Κατσαφάδος, Αντρέας Κατσανιώτης, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κώστας Δέρβος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης καθώς και πλήθος υποψήφιων βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων.

Ελλάδα, Πολιτική, Νέα Δημοκρατία, Ελένη Κριτσιδήμα, εκλογές, ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.