Τρίτη 14.07.2020

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

Στη διάθεση των οφειλετών τίθεται από στιγμή σε στιγμή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία ή προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις. Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες με χρέη έως και 20.000 ευρώ εκτός και αν το σύνολο των οφειλών τους προς το δημόσιο αντιστοιχεί στο 85% των συνολικών χρεών οπότε το ποσό που μπορεί να ρυθμιστεί ανεβαίνει στις 50.000 ευρώ.

Για χρέη έως 3000 ευρώ θα δίδονται έως και 36 δόσεις ενώ οι δόσεις θα αυξάνονται σε 120 για όσους έχουν χρέως έως 20.000 ή έως 50.000 ευρώ.

Κάθε δόση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 ευρώ ούτε να είναι μικρότερη από το 2,75% των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το τέλος του έτους, ενώ το δικαίωμα υποβολής αίτησης θα δίδεται άπαξ ανά οφειλέτη. Δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση μισθωτοί, συνταξιούχοι, εισοδηματίες και επιτηδευματίες οι οποίοι έχουν αναστείλει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

naftemporiki.gr

οικονομια

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.