Πέμπτη 28.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τσίπρας προς Μέρκελ: Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι

Τσίπρας προς Μέρκελ: Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι

"Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι" είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Άνγκελα Μέρκελ, κατά την πρώτη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη Γερμανίδα Καγκελάριο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για "την άνοδο της αντιευρωπαϊκής λαϊκιστικής ακροδεξιάς και άλλων αντιευρωπαϊκών δυνάμεων που απειλούν το ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα".

Σημείωσε επίσης ότι "απέναντι σε αυτή την κοινή πρόκληση πιστεύω ότι πάλι όλοι όσοι πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή ιδέα θα βρούμε λύση" και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η επίσκεψή της Γερμανίδας Καγκελαρίου κλείνει έναν κύκλο δύσκολο στις σχέσεις των δύο χωρών και ανοίγει μία πιο αισιόδοξη προοπτική.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος παραδέχτηκε ότι ο ελληνικός λαός πέρασε από μία δύσκολη φάση και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τον ρόλο που διαδραματίζει στα Βαλκάνια, παρά τη σκληρότητα των μέτρων που της επιβλήθηκαν.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι Έλληνες "πέρασαν δύσκολα χρόνια, αλλά ενισχύσαμε το ευρωπαϊκό πνεύμα".

Ελλάδα, Πολιτική, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.