Pin It

|Της Ελένης Κριτσιδήμα|

O ορισμός του κλαυσίγελου παίρνει «σάρκα και οστά», στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μας χαρίζει άφθονο γέλιο με τις κοτσάνες του και παράλληλα μας προκαλεί λυγμούς, καθώς δε μπορούμε να διανοηθούμε πως ένας τόσο αστοιχείωτος και αμόρφωτος κατέληξε πρωθυπουργός. Πάμε, λοιπόν, να θυμηθούμε τα «μαργαριτάρια» του ένα προς ένα, γιατί δεν είναι μόνο «η Λέσβος και η Μυτιλήνη»…

Από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας είπε επί λέξει  απευθυνόμενος ΝΔ: «θυμίζετε τις εποχές που κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν...» αγνοώντας πως τα έλεγε και τα έγραφε ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος.

 

Το δόγμα του ΣΟΚ γράφτηκε από τη Ναόμι Κλάιν αλλά ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως το έγραψε το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ.

 

Ο φάκελος με αυτοκόλλητο δεν χρειάζεται σάλιωμα,  παρά μόνο να αφαιρέσεις την ταινία αλλά ο Τσίπρας έβαλε σάλιο πάνω από την ταινία.

 

Το Ιράν είναι αραβική χώρα.

 

Αναρωτιέται αν οι δεξαμενές νερού ενός καναντέρ βρίσκονται από κάτω…

 

Η στάθμη του Σηκουάνα μπορεί και ανεβαίνει 6 μέτρα πάνω από το έδαφος.

 

Ο Πάυλος Πολάκης χορεύει ζεϊμπεκιές αλλά ο Αλέξης Τσίπρας κάνει στροφή 360 μοιρών.

 

Όταν συνάντησε τον Φεβρουάριο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η χαρά του ήταν τέτοια που αισθάνθηκε σα να τον ξαναγνώριζε αφού του είπε «nice to meet you”.

 

Από το Λονδίνο,  θέλοντας να πει ότι η κυβέρνησή του θα αντέξει παρά τους κλυδωνισμούς, αναφέρθηκε  στην ταινία...«Too hard to die». Μόνο που ο τίτλος είναι «Die Hard».

 

Τον Φεβρουάριο 2015, μίλησε από το βήμα της Βουλής για τη θυσία της Ιφιγένειας… μόνο που η Ιφιγένεια ποτέ δεν θυσιάστηκε αλλά τελευταία στιγμή την έκανε για Ταυρίδα πάνω σ’ ένα ελάφι.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας εμπνέεται από τον Οδυσσέα που έκλεισε τα αυτιά του στις Σειρήνες…

;

 

Υπάρχει η αφθονία, υπάρχει και η ολιγαρκής αφθονία… Διότι τι να τα κάνεις τα πολλά, όταν πορεύεσαι και με τα λίγα!

 

Εκεί που οι άλλοι βλέπουν διολίσθηση ενός συστήματος, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει την προεδρική κατολίσθηση του προεδρικού μας συστήματος»

;

 

Στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου, χαριτολογώντας (γιατί είναι και χιουμορίαστας) επιχείρησε να εξηγήσει γιατί ο ίδιος μιλάει στον πληθυντικό για «Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ ο Σκοπιανός ομόλογός του για «Συμφωνία της Πρέσπας». Υπάρχει εδώ μια ασάφεια, λέει και με τα χαρακτηριστικά αγγλικά του και συνεχίζει «Ο φίλος μου ο Ζόραν λέει «Συμφωνία της Πρέσπας», εγώ λέω «Συμφωνία των Πρεσπών» γιατί έχουμε δύο λίμνες εκεί, η μία ανήκει στην Ελλάδα και η άλλη ανήκει μισή στην Ελλάδα και μισή στη Βόρεια Μακεδονία»! Όμως… τόσο η Μικρή όσο και η Μεγάλη Πρέσπα ανήκουν και στην Αλβανία! Στην Μεγάλη Πρέσπα μάλιστα συναντώνται τα τρία κράτη της περιοχής και είναι το δεύτερο «τριεθνές» σημείο των συνόρων της Ελλάδας, μετά του Έβρου (με την Τουρκία και την Βουλγαρία). Επιπλέον μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι σε καμία περίπτωση η λίμνη δεν χωρίζεται «στη μέση», καθώς τα σύνορα στο σημείο εκείνο είναι σαφώς διατυπωμένα.

 

Για να μην αισθάνεστε άσχημα, σας πληροφορώ πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην πατριδογνωσία αλλά στη γεωγραφία γενικότερα.  Τον Απρίλιο του 2016., φεύγοντας από το Παρίσι επισκέφτηκε το Στρασβούργο, αναρτώντας στον λογαριασμό του στο Τwitter το «Αναχωρήσαμε από τη φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών».

 

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, τον Δεκέμβριο 2017, έστειλε μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές πως η Greece is come back…. Τώρα τι κατάλαβαν αυτοί, δεν ξέρω!

;

 

Κι αν γελάμε πολλές φορές, υπάρχουν γκάφες που μας έκαναν να ντραπούν για λογαριασμό του. Όπως όταν ένας χαροκαμένος κάτοικος του Ματιού τον απηύθυνε το λόγο και ο Τσίπρας απροκάλυπτα ρώτησε τη διπλανή του «Δικός μας είναι αυτός;»

 

So, μ’ αυτά και μ’ εκείνα… όπως είπε και ο πρωθυπουργός μας, we have already eaten the camel we now have the queue

Tags: