Παρασκευή 10.07.2020

Διστακτική άνοδος στην Ευρώπη

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με δύο από τα τρία φλέγοντα ζητήματα που απασχόλησαν την τελευταία περίοδο τις αγορές (εμπορικός πόλεμος και πολιτική κρίση στην Ιταλία) να δείχνουν σημάδια βελτίωσης, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες γύρω από το Brexit παρά το φρένο που κατάφεραν να βάλουν οι Βρετανοί βουλευτές σε μια ασύντακτη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Σημειώνεται ότι απομένουν 55 ημέρες για την έξοδο της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει οριακά κέρδη της τάξης του 0,02%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,21%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,18% και ο γαλλικός CAC ενισχύεται οριακά κατά 0,02%.

Σε θετικό έδαφος η ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,06%, τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,18% και τον πορτογαλικό PSI να κερδίζει 0,8%.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.