Τετάρτη 03.06.2020

Το Eurogroup συνεδριάζει για την Ελλάδα

Η υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει το πρώτο θέμα στο Eurogroup που θα συνεδριάσει σήμερα στις Βρυξέλλες, στις 16.00 ώρα Ελλάδας και στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα, «το Eurogroup θα αποτιμήσει εν συντομία την περαιτέρω πρόοδο στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων της γ' αξιολόγησης που απομένουν.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, το Eurogroup εξέφρασε ικανοποίηση για την εφαρμογή σχεδόν όλων των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων ενεργειών (prior actions) για την γ' αξιολόγηση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)».

Άλλωστε, ακόμα παραμένουν τα τρία βασικά προαπαιτούμενα ανοιχτά τα οποία δεν είναι άλλα από την δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, την απόφαση του ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό αλλά και πρόοδος όσον αφορά το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για το οποίο «αναμένεται ανεμπόδιστη εκτέλεση τους», σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο. Συγχρόνως τόνισε ότι οι θεσμοί θα κληθούν να αποφασίσουν κατά πόσο συνεχίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χωρίς εμπόδια και αυτοί θα δώσουν το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση αυτού του προαπαιτούμενου.

οικονομια, eurogroup, 2017-11-15-14-27-52

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.