Pin It

Της Ελένης Κριτσιδήμα.

Δεν δικαιούσαι να έχεις μια φυσιολογική ζωή.

Δεν πρέπει εσύ να είσαι ένας άνθρωπος με καθημερινές – απλές στιγμές. Να μην παραμένεις ερωτευμένος με τη σύζυγό σου. Κι αν επιμένεις να έχεις φυσιολογική ζωή – όπως ο καθένας από εμάς- μη την επιδεικνύεις. Να μη χρησιμοποιείς τα social media για να μοιραστείς τ’ αποτελέσματα της δουλειάς σου. Ούτε για ν’ ανεβάζεις φωτογραφίες από την προσωπική ζωή σου με χιουμοριστικές λεζάντες. Αυτά όλα επιτρέπονται μόνο στους υπόλοιπους 10.757.299 κατοίκους της χώρας. Άντε και στον Μπάρακ Ομπάμα.

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν θες να έχεις λογαριασμό στο Instagram. Να μην έχεις! Κι αν έχεις να είναι θεσμικός. Είσαι ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι εν δυνάμει Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Οφείλεις να κάνεις εύκολη την τακτική αποδυνάμωσής σου από τους πολιτικούς αντιπάλους σου. Περιορίσου σ’ ένα άχρωμο προφίλ. Καταπίεσε την προσωπικότητά σου. Κρύψε το χιούμορ σου. 

Και το κυριότερο, κρύψε τη Μαρέβα!

Επικεντρώσου στις ομιλίες σου και μόνο. Για τω θεώ σταμάτα τις περιοδείες ανά την Ελλάδα. Κλείσου στο γραφείο…που θες να ενημερωθείς τι συμβαίνει από άκρη σε άκρη της χώρας. Μείνε στο περιθώριο. Μη μιλάς για τα παιδιά. Προκαλείς!

Προκαλείς τους «φθαρμένους και γεμάτους ναφθαλίνη» πολιτικούς αντιπάλους σου.
Τους λεγόμενους παλαιοκομματικούς χαρακτήρες.

Τους εξαναγκάζεις να σκέφτονται πως θα καταφέρουν να μας πείσουν ότι ζεις μια ζωή στημένη από επικοινωνιολόγους… και μάλιστα άχρηστους. Τους υποχρεώνεις να αποδείξουν πως οι σέλφι σου (ίσως και να) είναι ψεύτικες.

Ώχου! Νομίζεις πως δεν τους κάνεις ήδη δύσκολη τη ζωή με το προεκλογικό πρόγραμμα που έχετε σχεδιάσει; Οι εγγυήσεις που δίνεις είναι αρκετές για ν’ απωλέσουν τον ύπνο τους.

Τι ήθελες κι ανέβασες τη φωτογραφία με τη σύζυγό σου, στο τελωνείο Κήπων; Και σα να μην έφτανε αυτό… φρόντισες να πεις στους followers  το λόγο που ποζάρατε έτσι. Χρησιμοποίησες και emoji… Αν είναι δυνατόν!

Ποιος νομίζεις πως είσαι για να βάζεις emoji; Εσύ είσαι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζεις σ’ ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, αποξενωμένος από την κοινωνία. Γεννημένος για να γίνεις πρωθυπουργός, μόνο επειδή λέγεσαι Μητσοτάκης. Μια χαρά είχε φτιαχτεί το παραμύθι.

Τι σ’ έπιασε και θέλεις να το χαλάσεις;

Σε παρακαλώ, μη μου πεις πως πάντα έτσι συμπεριφερόσουν. Το γνωρίζω. Όμως τα πράγματα άλλαξαν από τότε που εκλέχθηκες πρώτη φορά βουλευτής και ανέβαζες  από το κινητό χειρόγραφα «ευχαριστώ». Τότε είχες το δικαίωμα. Ο ίδιος ήσουν ακίνδυνος πολιτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (θεοσχωρέστο!).

Όταν απάντησες «Έκανα ο,τι καλύτερο μπορούσα. Τρία παιδιά» στην ερώτηση «Τι έχεις κάνει για το δημογραφικό πρόβλημα;» αλλά κι όταν κοινοποίησες τη φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη σε κάποιο εμπορικό  κέντρο(εκείνη που έσκυβες στο αυτί του για να του πεις τι δώρο επιθυμείς να σου φέρει)… ήσουν μόνο ένας βουλευτής.

Τότε μπορούσες να κάνεις οτιδήποτε τραβούσε η ψυχή σου.  

Ποιον θα μπορούσες να ενοχλήσεις με το να παραμένεις ο εαυτός σου; Πόσο πολύ θα μπορούσες να καθορίσεις τα εκλογικά αποτελέσματα των υπολοίπων κομμάτων;

Τώρα όμως δεν επιτρέπεται.

Ενοχλείς. Κάνεις θόρυβο, όπως λένε στην αργκό.
Τώρα είσαι σε θέση (Ναι, εσύ ο ίδιος) να επηρεάσεις τα εκλογικά αποτελέσματα, κερδίζοντας τον κόσμο με το μέρος σου. Και με αυτό που κάνεις (να παραμένεις ο εαυτός σου, δηλαδή) τους προσθέτεις ακόμα ένα πρόβλημα στον γρίφο «πως θα κλέψουμε από τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας».

Γι’ αυτό σου λέω! Δεν έχεις δικαίωμα να είσαι φυσιολογικός. Παρατηρούν πως οι πολίτες στρατεύονται στο πλάι σου, διότι διακρίνουν πως είσαι ένας αξιοπρεπής οικογενειάρχης που σέβεται, αγαπάει και νοιάζεται την οικογένειά του. Βλέποντάς σε με τη γυναίκα και τα παιδιά σου σε προσωπικές στιγμές καταλαβαίνουν πόσο ενδιαφέρεσαι γι’ αυτούς. Πως θα προσπαθήσεις να χτίσεις ένα μέλλον με σταθερότητα κι ευκαιρίες για τα παιδιά σου, άρα και τα παιδιά του υπόλοιπου κόσμου.   

Και για να έχουμε καλό ερώτημα.. τι θες και ανεβάζεις το πρόγραμμά σου -ευανάγνωστα γραμμένο- στα social media; Θες να το διαβάσουν οι νέοι ώστε να προβληματιστούν; Θες να τους βγάλεις από την αδράνεια της απόγνωσης, που τους περιορίζει στην επιλογή της  αποχής; Γιατί προσπαθείς να εξηγήσεις στη νεολαία τι επιτάσσει η λογική;

Μια χαρά βγαίνουν τα νούμερα (και) χωρίς αυτήν. Μην την ξεσηκώνεις.

Σταμάτα! Μείνε στα κλισέ. Μονάχα με τούτο τον τρόπο θα νιώσουν ασφάλεια στα υπόλοιπα κόμματα. Γράφε κοινότυπες ευχές στις μεγάλες εορτές. Λέγε πομπώδεις αερολογίες. Και για το θεαθήναι πήγαινε σε κομματικές εκδηλώσεις. Έτσι θα πάψουν να απειλούνται από εσένα και κατ’ επέκταση τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι ανάγκη να θες να μοιραστείς με τον κόσμο μια πραγματική, οικογενειακή (και τρυφερή κατ’ εμέ) στιγμή. Είναι επαρκές να κάνεις όσα και εκείνοι. Φίλα τη σύζυγό σου στο στόμα, την ώρα που υπάρχουν δεκάδες φωτογράφοι γύρω. Πάρε μια ομπρέλα και φύτεψέ την στην παραλία. Βάλε τη γραμματέα σου να στείλει τη φωτογραφία με το στιγμιότυπο σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Μόνο έτσι θα τους προσφέρεις τη σιγουριά πως μπορούν και ν’ ανατρέψουν τη νίκη σου!

Tags: