Ελένη Τοπαλούδη – Συγκλονίζει ο πατέρας της: Η εισαγγελέας ήταν η φωνή της Ελένης μέσα στην δικαστική αίθουσα

Τοπαλούδη

«Η εισαγγελέας ήταν η φωνή της Ελένης μέσα στη δικαστική αίθουσα», τα συγκινητικά λόγια του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη αφότου η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας πρότεινε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η εισαγγελέας, ζήτησε, οι δυο κατηγορούμενοι να κηρυχθούν ένοχοι όπως πρωτόδικα και αν η πρότασή της γίνει δεκτή από το δικαστήριο, τότε δεν πρόκειται να «σπάσουν» τα ισόβια που τους έχουν επιβληθεί. Επιπλέον, πρωτόδικα στους δυο κατηγορούμενους- τον 26χρονο με καταγωγή από τη Ρόδο και τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής – εκτός από ισόβια για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τους έχει επιβληθεί και κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για τον ομαδικό βιασμό της.

«Η εισαγγελέας, η κυρία Καπαγιάννη, όπως και πρωτοδίκως η κυρία Δόγκα είπανε αυτά που έπρεπε να πούνε και είχαν όλα τα νομικά επιχειρήματα που έπρεπε να υπάρχουν, για να κάνουν την εισήγησή τους, όπως έπρεπε» δήλωσε ο κ. Τοπαλούδης στο Mega.

 

Στη συνέχεια, την ευχαρίστησε δημόσια, «γιατί ειπώθηκαν πράγματα όπως έπρεπε και φυσικά η ποινή που εισηγήθηκε ήταν η ανώτερη προβλεπόμενη, όπως και πρωτοδίκως, ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τοπαλούδης επισήμανε πως στην γιορτή της μητέρας θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να καλέσει «όλες αυτές τις μάνες και τη μάνα του Παύλου Φύσσα, στο γραφείο του, να κάνουν μία ουσιαστική συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

«Την ευχαριστούμε όχι μόνο εμείς αλλά και σύσσωμη η ελληνικη κοινωνία» συμλήρωσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης.