Ελεύθεροι οι δύο αδιόρθωτοι ανήλικοι Ρομά στη Λάρισα – Είχαν συλληφθεί για διαρρήξεις και τώρα πιάστηκαν να κλέβουν γριούλες

118

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον Ανακριτή αφέθηκαν δύο 17χρονοι Ρομά με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζονται στο Α.Τ. Λάρισας κάθε Δευτέρα.

Οι δύο ανήλικοι είχαν συλληφθεί ξανά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι σε διαρρήξεις πολλών καφετεριών.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, αυτή τη φορά οι ανήλικοι συνελήφθησαν για ληστείες σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών σε συνοικία της Λάρισας. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., στις 6 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο ένας 17χρονος προσέγγισε 80χρονη την ώρα που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της. Ο 17χρονος ασκώντας σωματική βία και χτυπώντας τη 80χρονη με τα χέρια του στον αυχένα, τραβώντας της άρπαξε μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό που έφερε στον λαιμό της.

Η 80χρονη δεν τραυματίστηκε, με τον 17χρονο δράστη να διαφεύγει πεζός. Ο ίδιος 17χρονος λίγη ώρα αργότερα και σε κοντινή οδό, φορώντας μαντήλι για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε μια 79χρονη την ώρα που εκείνη έπλενε το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της. Με τρόπο βίαιο άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε η 79χρονη στον λαιμό της, μαζί με τον χρυσό σταυρό, και έφυγε πεζός.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προσήγαγαν τους δύο ανήλικους, με τον δεύτερο 17χρονο να κρύβει στην κάλτσα του ποδιού τις δύο κλεμμένες αλυσίδες και έναν σταυρό. Οι δύο δράστες αναγνωρίστηκαν, ενώ τα κλεμμένα χρυσαφικά αποδόθηκαν στις ηλικιωμένες γυναίκες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο ανήλικοι ενήργησαν από κοινού, ενώ μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Μετά την απολογία τους στον Ανακριτή, τους επιβλήθηκε ο όρος της ιδιαίτερα τακτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας και καθότι ανήλικοι, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: Law & Order