Ηλιόπουλος: Λύση από την Τουρκία του Ερντογάν η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια

312

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το νομοσχέδιο που πέρασε, χθες, από τη Βουλή τόνισε: «Αυτές τις μέρες βλέπουμε τι γίνεται στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχουμε μόνιμη αστυνομική παρουσία και τον Ερντογάν να προσπαθεί να διορίσει τους πρυτάνεις. Δεν είμαστε πολύ πίσω όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι οι πρυτάνεις είναι εθισμένοι στη βία. Δηλαδή γνωρίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης καλύτερα από τους πρυτάνεις τι συμβαίνει τα πανεπιστήμια;»

Παράλληλα, έκανε λόγο για ανικανότητα και ιδεοληψία της κυβέρνησης. «Προφανώς υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές που πρέπει να αντιμετωπιστούν» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας όμως ότι «έχουμε πανεπιστήμια όπως το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ στα καλύτερα του κόσμου και τα οποία προφανώς δεν είναι κέντρα ανομίας, αλλά όποιος παρακολούθησε αυτές τις μέρες τη συζήτηση θα νόμιζε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί για τις φυλακές και όχι για τα πανεπιστήμια».

Αναφορικά με την βάση εισαγωγής, ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι πρόκειται για αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό μέτρο και υποστήριξε ότι φέτος θα μείνουν 24 χιλιάδες μαθητές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Με βάση τις αναλύσεις που κάναμε και εκτιμήσεις από τις βάσεις της προηγούμενης χρονιάς, θα μείνουν εκτός ΑΕΙ 24.000, είναι ένας μεγάλος αριθμός». Επέκρινε δε τον πρωθυπουργό ότι «δεν γνώριζε ότι με τον τρόπο που νομοθετεί αποκλείονται τα περίπου 600 παιδιά που μπαίνουν από τα νυχτερινά λύκεια».

«Η θεσμοθέτηση ορίου βαθμολογίας δεν είναι μία συζήτηση για την ποιότητα της εκπαίδευσης, είναι μία συζήτηση για τη δημιουργία πελατείας στο ιδιωτικά κολλέγια. Είναι ανορθολογικό να μην δίνεις σε ένα παιδί, με τον κόφτη που βάζεις, το δικαίωμα να μπει στο πανεπιστήμιο, εάν έχει τα χρήματα θα πάει στο ιδιωτικό κολλέγιο και θα αποκτήσει ένα πτυχίο ισότιμο, με βάση μία νυχτερινή τροπολογία της κυρίας Κεραμέως, με των δημοσίων ΑΕΙ», κατέληξε.