Παρασκευή 10.07.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο αδερφός της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο αδερφός της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Υποψήφιος δήμαρχος και μάλιστα με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις εκλογές της 26ης Μαΐου ο αδελφός της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Δήμητρας Κοκοτίνη. Ο λόγος για τον Χρήστο Κοκοτίνη επικεφαλής της συνδυασμού «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ, Ανθρώπινη Πόλη» ο οποίος, πάντως, δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο καθώς εκλέχτηκε τέταρτος.

Το συγκεκριμένο θέμα φέρνει σε ιδιαίτερα άβολη θέση την ανώτατη δικαστική λειτουργό η οποία λίγη ώρα νωρίτερα είχε επιλεγεί ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Είναι προφανές ότι πλέον η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα κληθεί να εξηγήσει την ιδιαίτερη βιασύνη την οποία επέδειξε στις τοποθετήσεις των ανώτατων δικαστικών λειτουργών από την στιγμή που ουσιαστικά (αλλά όχι τυπικά) έχει προκηρύξει εθνικές εκλογές για την 7η Ιουλίου. Ήδη για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και συνταγματολόγων οι οποίοι κάνουν λόγο για καταδολίευση του Συντάγματος.

Ποιος είναι ο Χρήστος Κοκοτίνης

Σε συνέντευξη την οποία είχε παραχωρήσει τον Μάρτιο του 2019 στην ιστοσελίδα left.gr o αδελφός της νέας εισαγγελέως του ΑΠ, περιέγραφε το όραμα του για την Ηλιούπολη. «Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, το Left.gr συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Στην κάμερα του Άγγελου Καλοδούκα μιλάει ο Χρήστος Κοκοτίνης, υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης με την «ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη»», ανέφερε το δημοσίευμα.

Ο Χρήστος Κοκοτίνης του Βασιλείου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955 στους Δομιανούς Ευρυτανίας από γονείς αγρότες. Το 1966 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Από το έτος 1995 κατοικεί στην Ηλιούπολη. Σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής εργάστηκε ως λογιστής σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ,ενώ από το έτος 1984 έως και 2014 εργάστηκε ως Ορκωτός Ελεγκτής-Λογιστής. Από την αρχή της φοιτητικής του ζωής ανέπτυξε πολιτική και κοινωνική δράση στο χώρο της αριστεράς.

Διετέλεσε πρόεδρος Ευρυτάνων φοιτητών από το 1975 έως το 1977
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πανευρυτανικής ένωσης από το 1978 έως το 1980
Από το 2004 έως το 2007 ήταν εκλεγμένο μέλος του συμβουλίου των αντιπροσώπων «Σ.Τ.Α.» του Οικονομικού επιμελητηρίου
Από το 2008 έως και 2014 συμμετείχε ως εκπρόσωπος του οικονομικού επιμελητηρίου σε επιτροπές του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004 στη γνωμοδοτική επιτροπή περιφέρειας Αττικής
Έχει διδάξει σε σεμινάρια στους Ο.Τ.Α. (αναλυτική λογιστική), στη Νομαρχία Αθηνών ( φορολογικά και λογιστικά θέματα ) καθώς και σε ιδιωτικές εταιρίες.
Έχει πραγματοποιήσει ελέγχους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις στα πλαίσια των επαγγελματικών του εργασιών.
Ήταν τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.»
Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ηλιούπολης
Από το 2014 έως σήμερα είναι πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της περιφερειακής ένωσης δήμων Αττικής
Από το 2014 έως σήμερα είναι μέλος της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ.


πηγή:ereportaz.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.