Δευτέρα 20.01.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • 14.865 Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν το Σάββατο για τις ευρωεκλογές

14.865 Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν το Σάββατο για τις ευρωεκλογές

Οι κάλπες των ευρωεκλογών ανοίγουν το πρωί του Σαββάτου, για χιλιάδες 'Ελληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό.

Οι 14.865 Έλληνες που δήλωσαν συμμετοχή για να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικία τους θα μπορούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, να μεταβούν στις Ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία και να ασκήσουν εκεί το εκλογικό τους δικαίωμα για τις ευρωεκλογές σταυρώνοντας μάλιστα και τους τέσσερις Έλληνες υποψηφίους ευρωβουλευτές που επιθυμούν να είναι στην επόμενη ευρωβουλή

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται η διαδικασία να στήνονται κάλπες το Σάββατο, δηλαδή την προηγούμενη μέρα από την επίσημη των εκλογών. Αυτό γίνεται για πρακτικούς λόγους, καθώς τα ψηφοδέλτια όσων ασκούν το δικαίωμά τους στο εξωτερικό, αποστέλλονται το βράδυ του Σαββάτου στην Ελλάδα για να γίνει εδώ την Κυριακή το άνοιγμα και η καταμέτρησή τους.

Η σχετική διαδικασία δείχνει όμως και κάτι ακόμη. Ότι είναι απολύτως εφικτό να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο κατοικία τους, γεγονός που δεν τους επιτρέπεται ακόμη στις εθνικές εκλογές.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.