Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • «Αντιμέτωποι με το μισό ποινικό κωδικα» οι εμπλεκόμενοι στις παράνομες αποφυλάκισεις

«Αντιμέτωποι με το μισό ποινικό κωδικα» οι εμπλεκόμενοι στις παράνομες αποφυλάκισεις

Αντιμέτωποι με δίωξη που περιλαμβάνει το μισό ποινικό κώδικα βρίσκονται πλέον αρκετοί από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των παράνομων αποφυλακίσεων, την οποία άρχισε να ερευνά η εισαγγελία Διαφθοράς, εξαιτίας της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, το περασμένο καλοκαίρι και τις αποκαλύψεις που τη «συνόδευσαν» για τα αμφιβόλου νομιμότητας ιατρικά πιστοποιήτικα.

Η εισαγγελία Διαφθοράς ολοκλήρωσε την έρευνά της και μετά την κλήτευση 17 προσώπων ως υπόπτων, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για 11 ποινικά αδικήματα. Η δίωξη καταλαμβάνει πρόσωπα που είχαν κληθεί από τους εισαγγελείς για ανωμοτί εξηγήσεις. Πρόκειται για έξι γιατροί που υπηρετούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο ΚΕΠΑ Νίκαιας και σε ιδιωτική κλινική, έναν δικηγόρο, υπαλλήλους του ΚΕΠΑ, τον Αριστείδη Φλώρο, καθώς και έναν ακόμη κρατούμενο των φυλακών, καταδικασμένο σε ισόβια για τον οποίο διαπιστώθηκε πως είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με παράνομο τρόπο.

Οι εμπλεκόμενοι, στη ζοφερή αυτή υπόθεση, μετά τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε διώκονται, κατά περίπτωση, για συνολικά 11 αδικήματα και συγκεκριμένα για: Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά το, ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού κα ιηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Η δικογραφία της υπόθεση διαβιβάζεται σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει το επόμενο διάστημα και τους εμπλεκόμενους σε απολογίες.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.