Τρίτη 25.02.2020
  • Αρχική
  • Ελλάς
  • Μέσα στις επόμενες μέρες η απόφαση για τη νέα άδεια Κουφοντίνα

Μέσα στις επόμενες μέρες η απόφαση για τη νέα άδεια Κουφοντίνα

Η προηγούμενη άδεια του «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης του είχε χορηγηθεί στις 28 Δεκεμβρίου και βάσει του σωφρονιστικού κώδικα μπορούσε να αιτηθεί νέα δύο μήνες αργότερα - δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου.

Για την Τσικνοπέμπτη έτυχε να είναι η έβδομη κατά σειρά άδεια που ζήτησε - αλλά προσωρινά δεν του δόθηκε- ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας. 

Σύμφωνα με την δικηγόρο του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ο αρμόδιος για τις αγροτικές φυλακές Βόλου εισαγγελέας μειοψήφισε κατά τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών επικαλούμενος λόγους που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει το μέλος της 17 Νοέμβρη.

Την τελική απόφαση για το αν ο αμετανόητος εκτελεστής της «17Ν» θα πάρει την έβδομη άδειά του θα την πάρει το δικαστικό συμβούλιο Βόλου.

Η προσφυγή-αντιρρήσεις που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε την Τετάρτη στο Συμβούλιο του δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως δικαστήριο εκτέλεσης ποινών.  

Κατά την συζήτηση της αίτησης ο Δημήτρης Κουφοντίνας κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του και μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.